Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το πρώτο τζάμπολ του φετινού Final 4 στο Basketball Champions League, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να πραγματοποιείται σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αύριο, το κλειστό του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τις δύο ημιτελικές αναμετρήσεις, με την ΑΕΚ να κοντράρεται με τη Μούρθια στις 21:30, ενώ τρεις ώρες νωρίτερα η Λούντβιγκσμπουργκ αντιμετωπίζει τη Μονακό, με στόχο το «εισιτήριο» στον τελικό της Κυριακής (06/05).

Την Ένωση εκπροσώπησαν στη διαδικασία οι υιός και πατέρας Σάκοτα, με τον Ντούσαν ως αρχηγός και τον Ντράγκαν ως προπονητής. Ο πρώτος είπε ότι η ομάδα του αγωνίζεται καλύτερα όταν αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο, ενώ ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» στάθηκε στην εξέλιξη που έχει παρουσιάσει το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, από την ημέρα που τις τύχες του ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος.

4447344

«Σε γενικές γραμμές δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν. Πάντα υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Όταν ανέλαβα, η ομάδα έπρεπε να πάρει πολλά μεγάλα παιχνίδια με μεγάλα σουτ. Και η Μούρθια προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Ενδεχομένως να υπάρξει περισσότερη πίεση για εμάς, καθώς παίζουμε εντός έδρας. Αυτός όμως είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις», ανέφερε αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Και συμπλήρωσε: «Όταν άρχισε η αναγέννηση της ομάδας, με τον Μάκη Αγγελόπουλο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, αυτό ήταν ένα από τα κομμάτια που είχαμε δώσει έμφαση. Να επανέλθει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Όχι μόνο να παίζει στις διοργανώσεις, αλλά και να κατακτά τρόπαια. Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το δεύτερο τρόπαιό μας φέτος».

4447377

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Σάκοτα, είπε: «Όλη η σεζόν μπορεί να αποτυπωθεί σε αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα για εμάς (γέλια). Τουλάχιστον σε τρία παιχνίδια συνέβη αυτό. Πέρα από τα ματς με την Στρασμπούρ και την Μπάνβιτ… Μετά, πήγαμε στα αποδύτηρια και βγήκαμε στο παρκέ, μόλις μάθαμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Έπρεπε να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη, να κάνουμε ένα restart στη συνέχεια, δεν τα πηγαίναμε καλά και έπρεπε να παίξουμε στο επίπεδό μας για να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε».

«Ό,τι συνέβη, ήταν ένα… μήνυμα, και είπα στα παιδιά πως έτσι έπρεπε να το πάρουμε. Έπειτα ήρθε το Κύπελλο, το οποίο τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας για τη συνέχεια. Το παιχνίδι με τη Νίμπουρκ επίσης ήταν δύσκολο. Αλλά, κάθε φορά που βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο παίζαμε καλύτερα, ήμασταν πιο σταθεροί».

4447345 4447347 4447375