Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του έρχεται στο προκσήνιο για τον Ολυμπιακό, καθώς αποτελεί έναν παίκτη που οι ικανότητές του εκτιμούνται ιδιαίτερα στο Λιμάνι. Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωτεργάτη τον Πέδρο Μαρτίνς, τσεκάρουν σε περιπτώσεις στόπερ από την αγορά της Βραζιλίας, εκεί όπου από τον χειμώνα αγωνίζεται και ο Ροντρίγκο Μολέδο.

Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, που αγωνίζεται πλέον (ξανά) στην Ιντερνασιονάλ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση της λίστας. Ο Μολέδο αγωνίζεται ως βασικός στον σύλλογο του Πόρτο Αλέγκρε και η περίπτωσή του δεν θεωρείται εύκολη, ενώ το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, η «Sportime» αναφέρει ότι ο παίκτης είναι κοντά στους Πειραιώτες και μάλιστα ότι δεν απέχει πολύ από το «ναι».

Σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται και ένας συμπατριώτης του Μολέδο, αλλά δεν έχει διαρρεύσει κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με τα στοιχεία του. Φαντάζει, πάντως, δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα τσεκάρει παίκτες από τη χώρα του καφέ που αγωνίζονται στην Πορτογαλία, όπως ο Πέδρο της Γκιμαράες και ο Τζουμπάλ, επίσης της Γκιμαράες, δανεικός από την Αρούκα.