Παρουσία αντιπροσωπείας του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας την Παρασκευή στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το αίτημα των δύο συλλόγων για επιστροφή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Οι άνθρωποι των δύο ομάδων ζήτησαν να αναγνωριστούν ως επαγγελματικά σωματεία ώστε να εξασφαλίσουν στη συνέχεια πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, ωστόσο δεν εισέπραξαν θετικό κλίμα και θα χρειαστεί να περιμένουν για να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΠΟ, βρέθηκαν και ορισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ από την πλευρά του συλλόγου το παρών έδωσαν ο πρόεδρος, Π. Μποτσιβάλης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γ. Μουλάς, ο δικηγόρος, Δ. Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Μπατζιάκας.

Από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν διέρρεαν την Παρασκευή κάτι σχετικό με την υπόθεση, ωστόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Γ. Μουλάς, μίλησε στον Sport Fm Μαγνησίας και δεν εμφανίστηκε καθόλου αισιόδοξος για τη δικαίωση της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μουλά:

«Έγινε μία επαναπροσέγγιση του Ολυμπιακού Βόλου με την ΕΠΟ. Τα νομικά ζητήματα τα έθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι βάλαμε το θέμα σε κοινωνική και ποδοσφαιρική βάση. Υπήρξε ένα κλίμα ουδέτερο έως αρνητικό. Το λέω αυτό, γιατί όταν ήταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Καβάλας του είπαν: “Τι θες εδώ; Εσύ είσαι Δ’ Εθνική”.

Εμείς αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας και είπαμε ότι έχουν γίνει λάθη εκ μέρους τους, δηλαδή η αποπομπή του Ολυμπιακού με την απόφαση της Ε.Ε.Α, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την απόφαση της ΕΠΟ. Ζητήσαμε να επαναφέρουν την προηγούμενη απόφασή τους και να παίξουμε πάλι στη Σούπερ Λίγκα. Τους αναφέραμε το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει στον Βόλο κι άλλα πολλά επιχειρήματα. Εκεί που δυσανασχέτησαν και οξύνθηκαν τα πνεύματα ήταν όταν τους είπα ότι υπάρχει η FIFA και UEFA και το αυτοδιοίκητο.

Όφειλα να τους το πω, διότι είναι ένα από τα χαρτιά του Ολυμπιακού. Δεν τους άρεσε όμως ότι ενδεχομένως η ΕΠΟ θα καθίσει στο σκαμνί. Από την ΕΠΟ απάντησαν ότι έχουμε χάσει τα δικαστήρια, ενώ ο δικηγόρος μας τους είπε ότι έχουμε παγώσει το θέμα. Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τον νομικό μας να του παραδώσει γραπτά τα ερωτήματα, για να υπάρξουν και γραπτές απαντήσεις.

Κρίνω ως αρνητική τη στάση της ΕΠΟ, πρώτα απ’ όλα από τη συμπεριφορά τους προς τον πρόεδρο της Καβάλας. Ακόμη και για λόγους ευγενείας δε θα έπρεπε να μιλήσουν τόσο απότομα. Επίσης είχαν μια στάση ότι τάχα δεν ήξεραν τα θέματα και τα άκουγαν τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα μια αχτίδα φωτός στο άκρο του τούνελ. Οφείλω να μην είμαι πολύ αισιόδοξος και να μη φουσκώνω τα μυαλά του κόσμου με αέρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η Ομοσπονδία θα απαντήσει στα ερωτήματά μας. Τους έκανα και εγώ το ερώτημα ποιος θα πάρει την απόφαση, η ΕΠΟ ή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, διότι ο ένας λέει στον άλλον να αποφασίσει. Το γεγονός είναι ότι ξεκινά ένας επίσημος διάλογος, ο οποίος μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει εξελιχθεί. Από την ΕΠΟ δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Μόνο άκουγαν. Απλώς έγινε μια έναρξη συνομιλιών.

Όλα αυτά τα θέματα μπορούσαν να λυθούν και τον χειμώνα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ θέλει να κερδίσει χρόνο ή τι άλλο έχουν κατά νου. Θα δούμε πόσο γρήγορα θα απαντήσουν τα ερωτήματά μας και πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Ήδη έχει περάσει το 1/3 του Μαΐου και μένουν λίγες μέρες. Από το μέτωπο της ΕΕΑ, δε νομίζω ότι θα ασχοληθούν με μας μετά και το έγγραφο του Μπιτσαξή. Περιμένουν πρώτα από την ΕΠΟ να αποφανθεί.

Εγώ υπενθύμισα στους ανθρώπους της ΕΠΟ και ότι κάναμε μια συγκέντρωση 10.000 ανθρώπων μεγαλύτερη από απ’ αυτές του Βενιζέλου και του Σαμαρά στο Ζάππειο και κρατήσαμε ένα πολιτισμένο επίπεδο. Αυτό δεν πάει να πει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι αγανακτισμένος και ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν μπορούν να τους κάνουν καταγγελία στην UEFA επάνω στην αγανάκτησή τους και στην πικρία τους. Εκεί ήταν σαν τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα».

Πηγή: sport-fm.gr