Το πέναλτι στις καθυστερήσεις του χθεσινοβραδινού ματς που έδωσε ο Μάικλ Όλιβερ υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και ουσιαστικά οδήγησε τη Γιουβέντους εκτός συνέχειας Champions League, έκανε έξαλλους τους Ιταλούς. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με τα έντονα παράπονα στον Άγγλο διαιτητή, που οδήγησαν στην αποβολή του, όπως και η κίνηση του Τζιόρτζιο Κιελίνι με το χέρι, που ήταν σαν να έλεγε ότι ο ρέφερι πληρώθηκε για να δώσει την εσχάτη των ποινών. Ο Ιταλός αμυντικός, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Σε συνέντευξή του μετά στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι αυτό που αντιμετώπισε η ομάδα του, δεν ήταν έκπληξη: «Και η Μπάγερν πέρασε τα ίδια πέρσι με αντίπαλο τη Ρεάλ. Τώρα ήταν η σειρά μας».

Για το εάν το VAR έλυνε το θέμα σε μια τέτοια φάση, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα VAR. Ο διαιτητής θα πρέπει να έχει χαρακτήρα και συνείδηση. Θα πρέπει να προσπαθεί να μην είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής και να καταλογίζει μόνο τις ξεκάθαρες παραβάσεις. Και στην κανονική ροή δεν είδα πέναλτι, αλλά όταν είδα το ριπλέι κατάλαβα ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν για γέλια». «Κανείς δεν πίστευε πως μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, αλλά το πιστέψαμε εμείς και αυτό που έγινε σήμερα θα μας βοηθήσει για τα επόμενα χρόνια. Κρατάμε ότι κερδίσαμε τη Ρεάλ με 3-0 στο σπίτι της και μόνο ένας τρελός θα το περίμενε. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει 5-6 γκολ και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε περήφανοι», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Κιελίνι.

Ανιέλι: Οι ιταλικές ομάδες δέχονται απανωτά χτυπήματα από την UEFA

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, επισήμανε από την πλευρά του ότι ¨οι ιταλικές ομάδες, όχι μόνο η Γιουβέντους, δέχονται απανωτά χτυπήματα στην Ευρώπη από την UEFA. Πολλά πρωταθλήματα έχουν καθιερώσει το VAR. Πρέπει να το εφαρμόσουμε και στα Κύπελλα Ευρώπης. Δεν μιλάμε για ένα απλό ματς, αλλά εδώ κρίνεται μια πρόκριση σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση». «Αξίζαμε να πάμε τουλάχιστον στην παράταση. Ο διαιτητής ήταν τελείως μπερδεμένος. Κάποια στιγμή θα καταλάβει κι αυτός το λάθος του και θα είναι ο πιο απογοητευμένος άνθρωπος του κόσμου. Ακόμη και στο πρώτο ματς η αποβολή του Ντιμπάλα ήταν υπερβολική. Πάντως η προσπάθεια της ομάδας είναι κάτι που κρατάμε», πρόσθεσε ο Ανιέλι.

Μπουφόν: Ο Όλιβερ αντί για καρδιά έχει έναν σκουπιδοτενεκέ

Το ίδιο… τρελαμένος με τον διαιτητή Όλιβερ ήταν και στη μικτή ζώνη ο Μπουφόν. «Ένας διαιτητής δεν μπορεί να είναι τόσο κυνικός και να καταστρέφει έτσι την προσπάθεια μιας ολόκληρης ομάδας. Δεν μπορεί ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να αφήνει έξω μία ομάδα με τέτοιο τρόπο. Αν θέλεις να είσαι ο πρωταγωνιστής, μείνε σπίτι σου με την γυναίκα σου να τρως πατατάκια. Ο Όλιβερ αντί για καρδιά έχει έναν σκουπιδοτενεκέ», τόνισε ο 40χρονος πορτιέρε. Ο οποίος, με τη σειρά του, πρόσθεσε το πόσο περήφανος νιώθει για την ομάδα του: «Προσωπικά είμαι καλά, η ζωή συνεχίζεται. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Κάναμε κάτι που έμοιαζε αδιανόητο και είναι κρίμα να τελειώσει έτσι η προσπάθειά μας».

Αλέγκρι: Ίδιο πέναλτι δεν δόθηκε για εμάς στο Τορίνο

Αυτός που αναφέρθηκε λιγότερο στη διαιτησία, αλλά και πάλι έκανε αναφορά, ήταν ο Μαξ Αλέγκρι. Ο τεχνικός των «μπιανκονέρι» σημείωσε αρχικά: «Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία. Όμως η φάση του Λούκας ήταν η ίδια με αυτή του Κουαδράδο στο πρώτο ματς που δεν δόθηκε πέναλτι». «Λυπάμαι πολύ για τα παιδιά. Παίξαμε καλύτερα από τη Ρεάλ και στο πρώτο ματς για 60 λεπτά, αλλά χάσαμε 3-0. Σήμερα κυριαρχήσαμε, αλλά αποκλειστήκαμε. Λεπτομέρειες έκριναν την πρόκριση. Είχα κρατήσει δύο αλλαγές για την παράταση και ήμουν σίγουρος πως θα τις χρησιμοποιούσα. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες άξιζαν να πάνε στην παράταση. Αποδείξαμε ότι το αποτέλεσμα στο Τορίνο ήταν άδικο, αλλά δυστυχώς δεν αρκούσε η προσπάθειά μας. Κάναμε πάντως ένα καταπληκτικό παιχνίδι και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου», πρόσθεσε.

Μπενάτια: Είμαι αηδιασμένος, δεν τον έριξα εγώ

benatia_vasquez Ο Μεχντί Μπενάτια επισήμανε και μετά το τέλος του αγώνα στο «Μπερναμπέου» ότι δεν έκανε τίποτα το μεμπτό πάνω στον Λούκας Βάσκεθ, στη φάση που έκρινε την πρόκριση της Ρεάλ. «Δεν μπορείς να σφυρίζεις πέναλτι σε αυτή τη φάση. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κριθεί στην παράταση. Είμαι αηδιασμένος». Με τον Μαροκινό αμυντικό να τονίζει στη συνέχεια ότι «όλο και περισσότερο συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Όταν κάνεις τέτοια προσπάθεια, δεν μπορεί ένας διαιτητής να έρχεται στο 93’ και να σε καταστρέψει. Έκανα το παν για να μην τον ακουμπήσω και δεν τον έριξα κάτω».