Αποκορύφωμα της προσπάθειας ολόκληρης της χρονιάς, χαρακτήρισε την συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στο Final 4 της Ευρωλίγκας που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του θα είναι απόλυτα έτοιμη για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του πάνε στην Τουρκία για την κούπα.

«Η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση. Δεν υπάρχει κάτι πιο μεγάλο, πιο σημαντικό.
Είμαστε ενθουσιασμένοι και θα παίξουμε τους κόπους μίας χρονιάς. Το ζούμε με χαρά. Φτάνουμε στο Final 4 σε καλή στιγμή για εμάς. Είμαστε καλά, για να παίξουμε στον κρίσιμο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε έτοιμοι και θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Για να είσαι στα τρία απ’ τα τελευταία τέσσερα Final 4 (2009 & 2010), σημαίνει ότι το αξίζεις. Είναι ο στόχος της χρονιάς και θα είναι περίεργα να μη τα καταφέρεις. Η πίεση είναι πάντα μεγάλη για την ομάδα, δεν πάμε στην Κωνσταντινούπολη για τουρισμό, πάμε για να νικήσουμε».

Όσο για τον ημιτελικό, είπε: «Το σημαντικό είναι να μη χάσεις την ταυτότητά του, το δρόμο σου, γιατί είναι εύκολο να αποπροσανατολιστείς. Έχουμε το μυαλό μας μόνο στον Ολυμπιακό, ξεχνώντας τα προγνωστικά και σκεπτόμενοι μόνο πώς θα ελέγξουμε τον ημιτελικό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Είναι σημαντικό να κάνει καλής εκκίνηση, αφού στη συνέχεια είναι δύσκολο να ανακάμψεις».

Πηγή: sport-fm.gr