Η Τσέλσι βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα και πηγαίνοντας κόντρα σε παραδόσεις και στατιστικά.

Αντιποδόσφαιρο, λεωφορείο μπροστά στην εστία, κατενάτσιο.

Αυτοί ήταν μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν για την επιλογή του Ρομπέρτο Ντι Ματέο να παρατάξει την Τσέλσι με την ίδια σύνθεση στο «Καμπ Νου» σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε την Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Και επειδή ο …Θεός χρωστούσε στην Τσέλσι κάτι, είτε από το χαμένο Τσάμπιονς Λιγκ για ένα γλίστρημα του Τζον Τέρι, είτε για τον άδικο αποκλεισμό του 2009 από τους Καταλανούς, το έδωσε το βράδυ της Τρίτης.

Η Μπαρτσελόνα έκανε 66 συνολικά επιθέσεις στους δύο ημιτελικούς και η Τσέλσι –μόλις- 14. Και εάν η ισπανική ομάδα είχε καλύτερα στατιστικά σε όλες τις κατηγορίες είχε την ατυχία να έχει το βαρύ πυροβολικό της σε κακή βραδιά.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε 75% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, το μικρότερο ποσοστό από όλους τους συμπαίκτες του, κάτι που μέτρησε στην τελική εικόνα του αγώνα. Ο Αργεντινός άσος συμπλήρωσε 8 παιχνίδια κόντρα στους «μπλε», χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τον ίδιο.

Ταυτόχρονα, το γκολ του Φερνάντο Τόρες έδωσε το καλύτερο πάτημα στους φίλους της Τσέλσι για πικάρισμα σε αυτούς της Μπαρτσελόνα, αφού ο Ισπανός άσος μπορεί να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, αλλά κόντρα στους «μπλαουγκράνα» έχει χτίσει τη δική του παράδοση. Ο Τόρες μετρά 8 γκολ απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό του βραδιού της Τρίτης, ήταν σίγουρο το πιο …ηδονικό!

Αμυντικά; Σαφώς, η Τσέλσι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ωστόσο εάν κάτι έχει να επιδείξει η ομάδα του Ντι Ματέο σε αυτά τα δύο παιχνίδια –εκτός από το πάθος και την πρόκριση, φυσικά- αυτό είναι η αποτελεσματικότητα. Οι «μπλε» πραγματοποίησαν, μόλις, 4 σουτ τα οποία κατέληξαν στην εστία του Βίκτορ Βαλντές, με τα 3 από αυτά να ακουμπούν τα δίχτυα.

Πηγή: england365