Ξεφεύγει από την ικανότητα. Από τη στιγμή που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, τον τοποθετεί στην κατηγορία του χαρισματικού. Επειδή ο Σαούλ Νίγκεθ δεν σκοράρει απλά. Οποτε αποφασίζει ή εάν θέλετε του συμβαίνει να το κάνει, αυτό γίνεται με τον πλέον άκομψο για τους αντιπάλους τρόπο. Ο Ισπανός μέσος ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του γενικότερα με το παιχνίδι του, αλλά αυτά τα γκολ του είναι όλα ένα κι ένα. Επειδή πολύ απλά δεν πρόκειται να τον δεις απλά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Οταν φτάνει η στιγμή, θα το κάνει με ιδιαίτερο, πανέμορφο τελείωμα. Και το φοβερό είναι ότι κάθε φορά διαλέγει και ένα διαφορετικό φινάλε, μία ξεχωριστή κατάληξη σε αυτό που σκέφτηκε το κεφάλι του και υλοποίησε το ποδοσφαιρικό DNA του. Την Πέμπτη το βράδυ λοιπόν, κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας για το Europa League, είπε να υπενθυμίσει σε όλο τον εκλεκτό κόσμο την ικανότητά του αυτή. Αφού περπάτησε λίγο, σήκωσε τα μάτια, είδε, εκτίμησε, προχώρησε λίγο ακόμα και από τα 30 μέτρα το έστειλε άπιαστο. Μία βολίδα που εξαπέλυσε πέφτοντας, αλλά αυτό δεν άλλαξε τον προορισμό. Αυτός είχε κλειδώσει και δεν θα άλλαζε με τίποτα. Με αφορμή αυτή τη γκολάρα του λοιπόν ας θυμηθούμε επτά τρομερά τεμάχια του παικταρά…

Σε εκείνο το 4-0 επί της Αστάνα για τους ομίλους του Champions League της σεζόν 2015-’16, έβαλε το πρώτο από το καρέ της ομάδας του και αυτό ήταν ένα εξαιρετικό τακουνάκι σε φάση που δεν μύριζε γκολ.

Στα ημιτελικά του 2016 έγραψε το 1-0 κόντρα στην Μπάγερν με στιλ σούπερ σταρ. Πέρασε τρεις, σταμάτησε μπροστά στον τέταρτο και το τελείωσε όσο πιο γλυκά, φαλτσαριστά γινόταν στην απέναντι γωνία.

Για τη σεζόν 2016-’17 επίσης στους ομίλους του Champions League, με δικό του γκολ η Ατλέτικο πέρασε με 0-1 από την Αϊντχόφεν. Και αυτό ήταν ένα τέλεια εκτελεσμένο «ποδηλατάκι», κάτι που γενικά είναι πολύ δύσκολο σε εκτέλεση.

Στη φάση των «16» της ίδιας χρονιάς η Ατλέτικο αντιμετώπισε τη Λεβερκούζεν και προκρίθηκε ουσιαστικά χάρη στο 2-4 στη Γερμανία. Εκεί ο Σαούλ έκανε το 0-1, έχοντας μία φοβερή επέλαση, με ντρίμπλα, προσποίηση και αριστερό φαλτσαριστό συστημένο για το απέναντι παράθυρο.

Εννοείται ότι δεν τα κάνει αυτά μόνο σε μικρότερους αντιπάλους εκτός συνόρων. Ρωτήστε τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα να σας πουν τι αναμνήσεις έχουν από εκείνα που τους έβαλε. Ειδικά στην πρώτη σημείωσε ίσως το πιο όμορφό του, καθώς με ανάποδο ψαλίδι συνέβαλε στο ανεπανάληπτο 4-0 του 2015. Οσο για την Μπάρτσα, ο τρόπος που κινήθηκε και το τελείωσε εκτός περιοχής στο φετινό 1-1 της Μαδρίτης, ήταν παραπάνω από ιδανικός. Πηγή: gazzetta.gr