Η έκπληξη που ενδεχομένως να περίμεναν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού δεν ήρθε. Ο Βάσκος τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Τι είναι αυτό που έκανε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να πάρει αυτή την απόφαση;

Ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφήνει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μείνει περισσότερο στον Ολυμπιακό και να συνεχίσει να οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» στις επιτυχίες.

Όπως και την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ο Ισπανός, έτσι και τη δεύτερη, δεν ήταν μαζί με την οικογένειά του. Η σύζυγος του Ερνέστο μαζί με τα παιδία τους είναι μόνοι κάτοικοι του Μπιλμπάο.

Αυτό συμβαίνει γιατί ένα από τα παιδιά του Βαλδέρδε αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής και πάσχει από δυσλεξία. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστούν οι μαθησιακές δυσκολίες το παιδί χρειάζεται να πηγαίνει σε ειδικό ισπανόφωνο σχολείο.

Έτσι, η οικογένεια του Βαλβέρδε απολύτως δικαιολογημένα δεν τον ακολουθεί στις επαγγελματικές του μετακινήσεις ακόμα και αν αυτές είναι εντός των συνόρων της Ισπανίας.

Ο Βαλβέρδε λογικό είναι να μην μπορεί να μείνει περισσότερα χρόνια μακριά από την οικογένεια του στο Μπιλμπάο και αναμενόμενο ήταν να αφήσει την Ελλάδα και τον πάγκο του Ολυμπιακού.«Προσωπικοί οι λόγοι που φεύγω» δήλωσε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου και όλοι καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε τους λόγους αποχώρησης του Βάσκου.

Ο Ισπανός τεχνικός αποχωρεί από τους ερυθρόλευκους για δεύτερη φορά και αφήνει πίσω του μόνο φίλους και ικανοποίηση για τις επιτυχίες του.