Αφήνοντας βαριά κληρονομιά τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και πιθανώς… ένα ακόμη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι (14:30) από κοινού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το τέλος της συνεργασίας τους. Ο Ισπανός τεχνικός αποχωρεί από τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά αφήνοντας πίσω του μόνο φίλους και ικανοποίηση για το έργο του.

Εκτός κι αν προκύψει μία μεγάλη έκπληξη μέσα στη μέρα, η κοινή δήλωση με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ θα γράψει τον επίλογο σε μία πετυχημένη συνεργασία. Ας όψονται οι γνωστοί οικογενειακοί λόγοι του Βάσκου τεχνικού, που τον αναγκάζουν σε επιστροφή στην Ισπανία… Γιατί ειδάλλως ο ίδιος δεν είχε την πρόθεση να φύγει.

«Γιατί τώρα η ανακοίνωση του διαζυγίου;», θα αναρωτηθούν πολλοί. Διοίκηση και προπονητής δεν θέλουν να συνεχιστεί η φημολογία για το μέλλον του δεύτερου κι ενώ ακόμη εκκρεμεί ένας τελικός Κυπέλλου. Βάζοντας μία τελεία σε όλη την αβεβαιότητα, θα μπορούν με ηρεμία να σχεδιάσουν το μέλλον. Ο μεν Βαγγέλης Μαρινάκης αναζητώντας με τους συνεργάτες του τον διάδοχο και ο δε Βαλβέρδε προετοιμάζοντας πέρα από τον τελικό του Κυπέλλου και την επόμενη μέρα στην καριέρα του στους πάγκους, στην Primera Division.

Όσο για τη διαδοχολογία, συνεχίζεται δίχως κάτι χειροπιαστό πέραν της πρόθεσης της διοίκησης να πάρει προπονητή από την ισπανική αγορά για να διατηρήσει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία στην ομάδα. Ο Ουνάι Έμερι της Βαλένθια είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά δεν είναι ο μόνος που απασχολεί. Γκρεγκόριο Μανθάνο, Χοακίν Καπαρός, Μίτσελ, Κίκε Φλόρες και Μίροσλαβ Τζούκιτς είναι επίσης στη λίστα, ενώ κάποιες φήμες μιλούν ακόμη και για τον Γάλλο Κλοντ Πιέλ (με θητεία σε Λιλ και Λιόν).

Στόχος της διοίκησης είναι η πρόσληψη του νέου προπονητή να γίνει το συντομότερο δυνατό, ακόμη και μέσα στο πρώτο 15νθήμερο Μαΐου, για να γίνει ο σχεδιασμός εν όψει της νέας περιόδου. Μπορεί να έχει γίνει μία καλή προεργασία από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ο νέος προπονητής θα κληθεί να αποφασίσει για ανανεώσεις, εκκαθαρίσεις και μεταγραφές.

«Τελειωμένος» ο Καζίμ

Την… αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό «υπέγραψε» ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς. Χθες κι αφού ολοκληρώθηκε και η τρίτη αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε, αποχώρησε από τον πάγκο προς τα αποδυτήρια χωρίς άδεια, όντας δυσαρεστημένος επειδή δεν θα αγωνιζόταν. Ο Τούρκος εξτρέμ κλήθηκε ήδη σε απολογία και αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται ήδη σίγουρο πως δεν θα φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα στα δύο εναπομείναντα ματς με τον Ατρόμητο, την Κυριακή για το πρωτάθλημα και στις 28 του μήνα για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Καζίμ δεν είχε ικανοποιήσει με την προσφορά του στο τρίμηνο που αγωνίστηκε και πήρε ευκαιρίες, ενώ συν τοις άλλοις το κόστος πιθανής αγοράς του από τη Γαλατάσαραϊ είναι μεγάλο και εκκρεμεί η τιμωρία που θα του επιβληθεί από την UEFA για τη συμπεριφορά του στη ρεβάνς με τη Μέταλιστ.

Πριμ… ρεπό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ρεπό για σήμερα στους παίκτες του και η επιστροφή στις προπονήσεις ορίστηκε για το πρωί της Παρασκευής, εν όψει του ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Έτσι θέλησε να τους επιβραβεύσει για τα διάθεση που έδειξαν.

Διαθέσιμος για αυτό το ματς θα είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ, που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ πιθανώς να προφυλαχθούν παίκτες που είναι στο όριο των καρτών εν όψει της επόμενης σεζόν (Μανιάτης, Αβρ. Παπαδόπουλος , Μιραλάς, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Τοροσίδης). Η μεγαλύτερη αγωνία του Βάσκου προπονητή αφορά την κατάσταση του Αριέλ Ιμπαγάσα, που θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες προπονήσεις αν προλαβαίνει τον τελικό.

Πηγή: sport-fm.gr