Τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους η οικογένεια του Κωστάκη Κουτσοκούμνη θρηνούσε τον θάνατο της κόρης του σε ηλικία 33 ετών, έπειτα από 11 χρόνια μάχης με την επάρατη νόσο. Σχεδόν μισό χρόνο μετά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απεβίωσε και εκείνος, από την ίδια αιτία.

Το γεγονός αυτό βύθισε σε θλίψη τόσο το κυπριακό ποδόσφαιρο όσο και το ελληνικό, καθώς ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης υπήρξε για ένα διάστημα απεσταλμένος στη χώρα μας από FIFA και UEFA.

Με σημερινές ανακοινώσεις, ΕΠΟ και Super League εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του προέδρου της ΚΟΠ.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέφρασε σήμερα, μέσω επιστολής του προέδρου της κ. Ε. Γραμμένου προς την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του προέδρου της Κ.Ο.Π. και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Το περιεχόμενο της επιστολής του Γραμμένου:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμότατα συλλυπητήρια της οικογένειας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα για την απώλεια του ιδιαίτερα προσφιλούς μας Κωστάκη Κουτσοκούμνη, προέδρου της Κ.Ο.Π. και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA.

Είναι βέβαιο ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθίσταται πλέον φτωχότερο! Ο εκλιπών ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα, εξαιρετικός συνεργάτης με σύγχρονες ιδέες για το ποδόσφαιρο και μοναδική συνεισφορά στην πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Για μας δε, στην Ελλάδα, η προσφορά του στην πρόσφατη προσπάθεια θεσμικού εκσυγχρονισμού της Ομοσπονδίας μας ήταν θεμελιώδης και ανεκτίμητη. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν προσηνή, πνευματώδη και ικανό άνθρωπο και φίλο, ο οποίος προσέφερε πάντα την εμπειρία, τη γνώση και την βοήθειά του άμεσα και γενναιόδωρα. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα είναι πάντα κοντά μας. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους οικείους του και την ποδοσφαιρική οικογένεια της Κύπρου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Από την πλευρά της. η Super League «εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο».

FIFA-UEFA: Αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο

Τη θλίψη τους για το θάνατο Κουτσοκούμνη εξέφρασαν επίσης η FIFA και η UEFA, μέσω σχετικών ανακοινώσεων.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, σημείωσε:  «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω πόσο λυπημένος είμαι για τον χαμό του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Τον γνώριζα για πολύ καιρό και τον εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο όμορφο μας παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μαζί μας τις ικανότητές του στο συμβούλιο της FIFA πέρσι. Λυπάμαι μόνο που αυτό το κοινό μας ταξίδι ήταν τόσο σύντομο. Σήμερα, αυτήν τη δύσκολη στιγμή, οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, στην οποία εκ μέρους της FIFA εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ανέφερε: «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από το άκουσμα του θανάτου του Κωστάκη. Ήταν αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και απολάμβανε μεγάλο θαυμασμό για τις ικανότητές του τόσο ως ηγέτης, όσο και ως άνθρωπος. Η συμβολή του στην πρόοδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο και την Ευρώπη ήταν σημαντική και θα μας λείψει ιδιαίτερα. Εκφράζουμε τα βαθύτατά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην ΚΟΠ και την κοινότητα του ποδοσφαίρου στην Κύπρο».