Καμία διάθεση να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές για να αποτρέψουν την πορεία του Παναθηναϊκού προς το γκρεμό δεν έχουν Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος. Η αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων οδεύει προς αναβολή, από τη στιγμή που ο «Τζίγκερ» εμμένει στην απόφαση της οικογένειάς του να μην ασχοληθεί ξανά με την ΠΑΕ και να παραχωρήσει τις μετοχές δωρεάν σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, ενώ ο «Mr MIG» καθιστά σαφές πως δεν προτίθεται να τις πάρει ο ίδιος αν ο μεγαλομέτοχος δεν εγγυηθεί για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη ΓΗΠΕΛ και οι οποίες μπορεί μετά από αγωγές να φτάσουν και τα 80 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα που απαιτούνται μέχρι τον Ιούνιο για τα χρέη, αλλά και εν όψει της νέας χρονιάς φτάνουν τα 25-30 εκατ. ευρώ, οι οφειλές συσσωρεύονται, αλλά ουδείς δείχνει ικανός να προσφέρει λύση, ενώ ακόμη και το φιλόδοξο σχέδιο του Γιάννη Αλαφούζου με τη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να συγκεντρώσει (σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον) τα ποσά που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Αν η αυριανή γενική συνέλευση δεν γίνει λόγω έλλειψης απαρτίας (κάτι που φαντάζει σχεδόν σίγουρο), μπορεί να πάρει άλλες δύο αναβολές, ενώ στην τρίτη κι εφόσον δεν υπάρξει ούτε τότε ορισμός ΔΣ, ο Ερασιτέχνης θα αναλάβει να οδηγήσει την ΠΑΕ σε διοίκηση Πρωτοδικείου και πιθανώς σε πτώχευση και υποβιβασμό στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και ήδη αναμένεται να στείλουν το δικό τους μήνυμα στη γενική συνέλευση της Τετάρτης, ενώ αναμένονται κι άλλες-ακόμη πιο δυναμικές-αντιδράσεις.

Τον δικαιολόγησαν

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις μετά από τέσσερις μέρες ξεκούρασης. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρώτησε τον Ματίας Μπιέρσμιρ αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί προσφυγής και ο Σουηδός αμυντικός απάντησε καταφατικά. «Ναι, κόουτς, την έκανα την προσφυγή, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο», τόνισε. Ασφαλώς ουδείς στην ομάδα βρέθηκε να… κακίσει τον Μπιέρσμιρ, αφού δεν υπάρχει κανείς από τη διοίκηση να τον ενημερώσει για το τι συμβαίνει για τα οφειλόμενα. Μάλιστα όλοι περιμένουν πως από τη στιγμή που έγινε η αρχή, θα υπάρξει και συνέχεια με άλλες προσφυγές.

Έξαλλος με Κουίνσι

Ο Κουίνσι καθυστέρησε να προσέλθει στη χθεσινή προπόνηση βγάζοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα από τα ρούχα του. Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός εμφανίστηκε στην Παιανία τη στιγμή που ο Πορτογάλος προπονητής ήδη είχε συγκεντρώσει τους παίκτες για να τους μιλήσει. «Πού ήσουν;», τον ρώτησε κι ο Αφρικανός απάντησε: «Έχεις δίκιο κόουτς, άργησα». Ο Φερέιρα του επισήμανε πως «… δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις», ενώ μετά το τέλος της προπόνησης τού έκανε κατ’ ιδίαν έντονες παρατηρήσεις και πιθανώς να μην τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Από το ματς αυτό θα λείψουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Σιμάο, Κατσουράνης, Βύντρα και Ρούντολφ.

Πηγή: sport-fm.gr