Σαν… Μεσσία περιμένει η ΑΕΚ τον Ντέμη Νικολαΐδη, για να λύσει τα πολλά-κυρίως οικονομικά-προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος αναζητεί ακόμη 200.000 ευρώ για να καλυφθούν οι εκκρεμείς οφειλές που προέκυψαν από τους διακανονισμούς με πρώην παίκτες και οι οποίες δεν καλύφθηκαν για να μπουν στο φάκελο που στάλθηκε στην ΕΠΟ. Ελλείψει πόρων και λοιπών εσόδων, ο πρόεδρος του ΔΣ απευθύνθηκε στον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης» συνεχίζει τις προσπάθειές του να βρει επενδυτή/ες, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για χορηγικές συμφωνίες που θα φέρουν χρήματα στα άδεια ταμεία της ΠΑΕ. Γιατί ακόμη κι αν η αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ πως ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα αποφευχθεί, η συμμετοχή στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν θα κριθεί τον Ιούνιο. Και μέχρι τότε πρέπει να βρεθεί ένα ποσό που ξεπερνά τα 4 και πιθανώς φτάσει τα 6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι μέτοχοι (πρώην και νυν) δεν δείχνουν πρόθεση να βάλουν άλλα χρήματα και τα όποια προσδοκώμενα έσοδα έχουν «δεσμευτεί» για να καλυφθούν άλλα χρέη και το δάνειο που εξασφαλίστηκε πρόσφατα.

Η πλευρά Νικολαΐδη κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Παρά τη γενική αισιοδοξία που υπάρχει για χαρμόσυνα μαντάτα, ο ίδιος δεν θέλει να καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο της ΑΕΚ, για να μην απογοητευτεί ξανά αν η εξέλιξη των επαφών του δεν είναι η προσδοκώμενη.

Απογοητευτική εκτός έδρας

Επτά ήττες και μόλις τέσσερις νίκες σε 14 ματς πρωταθλήματος μακριά από την έδρα της είναι ο απογοητευτικός απολογισμός της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο (17-22 τα γκολ). Η «Ένωση» συμπλήρωσε έξι ματς χωρίς νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ, με την τελευταία να είναι στις 7 Ιανουαρίου με 2-0 απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου όχι απλώς δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την πρόκριση στα play offs, αλλά ακόμη κι αν τελικά τα καταφέρει, θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα από μειονεκτική θέση, καθώς στην παρούσα φάση μαζί με τον ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν βαθμό, ο Ατρόμητος έχει έναν και ο Παναθηναϊκός τρεις.

Πάλι προβλήματα με κάρτες

Οι κίτρινες κάρτες παραμένουν ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τη φετινή ΑΕΚ. Με τις πέντε που δέχτηκαν χθες οι «κιτρινόμαυροι» (Γεωργέας, Καράμπελας, Βάργκας, Μπουγαΐδης και Κλωναρίδης) συμπλήρωσαν τις 102 στο πρωτάθλημα και είναι μακράν πρώτοι στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μάλιστα ο Νίκος Γεωργέας έφτασε τις έξι και ο Νίκος Καράμπελας τις εννέα κάρτες, πράγμα που σημαίνει πως στην επόμενη που θα δεχτούν θα λείψουν από δύο παιχνίδια.

Από το προσεχές ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (18/4) θα λείψει ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενώ από εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με τη Δόξα στο Καυταντζόγλειο οι Παντελής Καφές και Γρηγόρης Μάκος.

Αλλαγή στο πρόγραμμα

Η μετάθεση της 29ης αγωνιστικής κατά μία εβδομάδα αλλάζει το πρόγραμμα της ΑΕΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου επρόκειτο να δώσει άδεια στους παίκτες του από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχει αγωνιστική δράση στις 18 Απριλίου οι μέρες ρεπό θα είναι λιγότερες. Άλλωστε μετά τη χθεσινή ήττα η πρόκριση στα play offs δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χαλάρωσης.

Πηγή: sport-fm.gr