Μετά την έναρξη κάποιων εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, η Bundesliga παίρνει σειρά αύριο, Παρασκευή 20 Αυγούστου, και είναι έτοιμη να μας προσφέρει θέαμα αντίστοιχο με το περυσινό, το οποίο ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών!

Η Μπάγερν ήταν η ομάδα που πέρυσι έκλεψε τις εντυπώσεις, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη. Στη Μπουντεσλίγκα, όμως, ήταν μόλις μία από τις ομάδες που έπαιξαν υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, δείχνοντας ότι το πρωτάθλημα παραμένει ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης και αξίζει την προσοχή όλων. Με τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας να φορμαρίζονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, παρακολουθήσαμε ένα φρενήρη ρυθμό στο δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου, ενώ φέτος αναμένεται άπαντες να εμφανιστούν ακόμη πιο …αγριεμένοι.

Η Ελληνική «παροικία»

Η Ελληνική παρουσία παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη στην κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ οι κριτικές είναι ως επί το πλείστον πολύ θετικές, με την πλειοψηφία των παιχτών μας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.

Φέτος, αποχώρησαν ο Άγγελος Χαριστέας, που μεταγράφηκε στη Γαλλική Αρλ, και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που επέστρεψε στην ΑΕΚ, ενώ το δρόμο για τη Μπουντεσλίγκα πήρε ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος θα συναντήσει στη Φρακφούρτη τον Γιάννη Αμανατίδη και τον Φάνη Γκέκα. Στη Σάλκε θα αγωνίζεται από φέτος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα είναι συμπαίκτης με τον Βασίλη Πλιάτσικα.

Και πάλι οι «Βαυαροί» είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, όμως αναμένεται να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο συναγωνισμό από πέρυσι. Η Βέρντερ είναι από τις σταθερές ομάδες στη διεκδίκηση της πρωτιάς, η Βόλφσμπουργκ εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένη, ενώ η Σάλκε πιο «έτοιμη» για τον τίτλο, με τον Φέλιξ Μάγκατ στον πάγκο της για δεύτερη χρονιά.

Από εκεί και πέρα, η Στουτγκάρδη αναμένεται να είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ πάντα Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ και Αμβούργο είναι υπολογίσιμες δυνάμεις. Το Γερμανικό ποδόσφαιρο δείχνει να παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και φέτος αναμένεται να δούμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Συντονιστείτε στους δέκτες σας προκειμένου να το απολαύσετε!

Πηγή: gazzetta.gr