Το είχε πει και τις προηγούμενες φορές και δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι το επαναλαμβάνει. Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, κάθε ματς είναι και ένας τελικός, για τη διεκδίκηση και τελικά την κατάκτηση του τίτλου. Το ίδιο είπε και ενόψει της κυριακάτικης (04/02, 15:00) αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Επίσης, μέσω της κάμερας της Nova, ο τεχνικός του «δικεφάλου» αναφέρθηκε στη μεταγραφική περίοδο που μόλις πέρασε, τον Αζεβέδο, αλλά και τους Μυστακίδη και Κάτσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

Για το αν αλλάζει κάτι ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, απάντησε: «Όχι δεν αλλάζει κάτι, η ομάδα προπονείται καλά με πολύ καλές αντιδράσεις  και υπάρχει ένας πολύ καλό επαγγελματισμός μέσα στα αποδυτήρια».

Σχετικά με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, είπε: «Αυτή, νομίζω, είναι η χειρότερη για έναν προπονητή. Υπάρχουν αλλαγές και υπάρχει ο φόβος να χαθεί η ισορροπία και δεν έχει σημασία αν θα φύγει ή θα έρθει κάποιος. Υπάρχει και η πίεση απ’ έξω, από τον κόσμο, όπως στην περίπτωση του Αζεβέδο. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υπομονή και ισορροπία, για να φέρουμε ένα παίκτη στο σύνολο της ομάδας.

Ο Μουλέν ήρθε λόγω της φυγής του Τσίμιριοτ. Μπορεί να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη, ο Μιχόγιεβιτς είναι και αυτός ένας καλός παίκτης και πάρα το νεαρό της ηλικίας του μπορεί επίσης να μας βοηθήσει. Δεν είπα ότι περιμένω κάτι οι νέοι παίκτες πρέπει να μπουν με μεγαλύτερη πίεση γιατί οι παλιοί παίκτες είναι ήδη σε αγωνιστική περίοδος και για αυτό είναι επικίνδυνο για τους νέους και για αυτό δεν μ’ αρέσει αυτή περίοδος».

Αναφορικά με τον Αζεβέδο, σημείωσε: «Ο λόγος που βρέθηκε μαζί μας, ήταν για να δει την ατμόσφαιρα και το πώς δουλεύουμε και με τα βίντεο. Τώρα ο παίκτης έκλεισε τρεις μήνες προετοιμασίας και πιστεύω ότι είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».

Για τον Μυστακίδη και τον Κάτσε που πήγαν στον Παναθηναϊκό, επισήμανε: «Πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση και για τους δυο. Ειδικά για τον Μυστακίδη, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό που και θα ήταν δύσκολο να βρει χρόνο. Ο Κάτσε είναι ένα παίκτης που τον εκτιμώ και όταν ήμουν στην Ξάνθη και έτυχε να πέσει σε μια θέση που έχουμε πολλούς παίκτες. Πιστεύω ότι στη νέα του ομάδα θα βρει χρόνο και πιστεύω ότι είναι ένας καλό παίκτης».

Σχετικά με το ματς στα Γιάννενα, τόνισε: «Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που δεν σταματά να παλεύει. Τους έχουμε μελετήσει αρκετά καλά και αυτοί πιστεύω ότι το ίδιο έχουν κάνει για εμάς. Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί από εμάς και την απόδοσή μας».

Για το αν βλέπει κάθε ματς για τελικό, απάντησε: «Κάθε παιχνίδι πρέπει να προετοιμάζεσαι για τελικό, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε εμάς τώρα. Από την ώρα που μπήκε ο νέος χρόνος προετοιμαζόμαστε για τελικό σε κάθε ματς».

Αναφορικά με τη δίψα του κόσμου, υπογράμμισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα θετικό για εμάς. Είναι ένα κίνητρο και ευθύνης όμως. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς. Όπως είπα, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, κάθε παιχνίδι έχει τη δικιά του ιστορία. Πρέπει να είμαστε εκεί και να εκμεταλλευτούμε το κάθε λάθος».

Τέλος, για το αν είναι ευχαριστημένος με την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του, είπε: «Κοιτάξτε, το ποδόσφαιρο έχει μια δυναμική που αλλάζει μέρα με τη μέρα και πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και κάθε μεταγραφή διαμορφώνει μια διαφορετική δυναμική στο γκρουπ. Αλλά, μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν τόσο ατομικά αλλά και ομαδικά. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, έχουμε δυσκολευτεί και πρέπει να κερδίσουμε και άλλα παιχνίδια, όπως το προηγούμενο, που χτίζεται μέσα από την νοοτροπία μας».