Απέχει μόνο δύο βαθμούς από την κατάκτηση του τίτλου στη Σούπερ Λίγκα! Κατακτώντας τη νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής.

Μετά; Ακολουθούν πανηγυρισμοί, κατά πάσα πιθανότητα ο τελικός Κυπέλλου, αλλά και οι… αρκετοί πονοκέφαλοι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος!

Κοιτάζοντας στο μέλλον θα επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο που θα επικρατεί στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων», λόγω των συμβολαίων που λήγουν αλλά και τις περιπτώσεις δανεικών παικτών που αναζητούν μια απόφαση! «Μένετε ή φεύγετε»!

Α! Μην ξεχάσουμε και το σημαντικότερο ζήτημα που χρίζει άμεσης λύσης: Η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε!

«Κόουτς μείνε»
Το να σας πούμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, είναι περιττό.

Όπως το να αρχίσουμε να σας παραθέτουμε τα επιχειρήματα που συνιστούν την ανανέωση συμβολαίου του Ισπανού, απλώς «αναγκαία».

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο ζήτημα που θα πέσει στο τραπέζι του σχεδιασμού της νέας αγωνιστικής σεζόν του Ολυμπιακού. Και για να είμαστε ειλικρινείς –ίσως- και το μόνο που χρειάζεται την άμεση ενασχόληση του προέδρου της ΠΑΕ στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας σεζόν, αφού εφόσον δώσουν τα χέρια, ο Βάσκος θα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο στα αγωνιστικά θέματα.

Βάσει των πληροφοριών το θέμα θα αρχίσει να απασχολεί τη διοίκηση της ομάδας αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά και θα δοθεί βάρος και στο Κύπελλο, αλλά οι πρώτες ενδείξεις για το ζήτημα θα αρχίσουν να υπάρχουν μετά και από την… μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από τον Ολυμπιακό θέλουν. Ο Βαλβέρδε, όμως, κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του. Τα πάντα θα κριθούν από τις συναντήσεις που θα έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ισπανό τεχνικό.

Τι θα μπορεί –στο μυαλό του Βαλβέρδε- να μετρήσει υπέρ της παραμονής;

Η άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Το γεγονός ότι όσα του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγιναν πράξη, αλλά και επίσης και τα όσα συμβαίνουν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Τι εννοούμε; Πάντα στο μυαλό του τεχνικού του Ολυμπιακού υπάρχει το ισπανικό πρωτάθλημα και κάποια από τις ομάδες, με μπάτζετ αλλά και με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις που ζητά ο Βαλβέρδε για να δουλέψει.

Η αγαπημένη του Μπιλμπάο δεν φαίνεται να χρειάζεται προπονητή και σχεδόν όλες οι ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του Βαλβέρδε έχουν κατειλημμένες τις θέσεις στην άκρη του πάγκου τους.

Τα συμβόλαια που λήγουν!
Κρατείστε το νούμερο… Τέσσερα! Αυτός είναι ο αριθμός των συμβολαίων των παικτών που πλησιάζουν στο τέλος τους. Πρόκειται για αυτά των: Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς και Μοντέστο!

Στην περίπτωση του Σουηδού όλα είναι υπέρ της ανανέωσης. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην άμυνα της ομάδας, απολαμβάνει την εκτίμηση όλων μέχρι και του προέδρου της ομάδας. Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στον σουηδικό Τύπο… Διάθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές και –πιθανότατα- το ζήτημα θα κλείσει θετικά.

Τι συμβαίνει στις άλλες περιπτώσεις; Σε αυτή του Μοντεστό οι πιθανότητες φαίνεται να είναι μοιρασμένες. Ο Πάντελιτς μπορεί να μην έχει τα στοιχεία του επιθετικού που θέλει ο Βαλβέρδε, αλλά κανείς –ούτε κι ο Ισπανός- δεν μπορεί να μην παραδεχθεί το πόσο χρήσιμος είναι στην κορυφή της επίθεσης και την επαφή που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ιμπαγάσα; Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την αγωνιστική προσφορά του. Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν την αξία του, αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι η ηλικία του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αργεντίνος θέλει πάντα να παίζει…

Οι δανεικοί;
Σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τα συμβόλαια που λήγουν.

Συνολικά τέσσερις παίκτες έχουν αποκτηθεί ως δανεικοί και οι περιπτώσεις τους χρίζουν προσοχής. Πρόκειται για τους Μαρκάνο, Μακούν, Καζίμ Ρίτσαρντς, Ορμπάιθ.

Όλοι τους έχουν δηλώσει ότι θέλουν να μείνουν στο… λιμάνι. Το θέμα όμως είναι τι υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού! Σε κάθε περίπτωση θα παίξουν ρόλο τα χρήματα που ζητούν οι ομάδες τους για να παραχωρήσουν τα δικαιώματά τους.

Ο Μαρκάνο έχει βοηθήσει τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και στο άκρο της άμυνας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον εμπιστεύεται, άρα και η παραμονή του κόουτς θα αποτελέσει και ένα σημείο υπέρ.

Ο Μακούν ήρθε στον Ολυμπιακό ως αμυντικό χαφ. Ο Βαλβέρδε τον υπολογίζει και τον χρησιμοποιεί ως… αντι-Ιμπαγάσα. Ο Καμερουνέζος όμως δεν έχει τα στοιχεία που πραγματικά απαιτούνται για τη θέση, χωρίς να υποτιμά κανείς τις δυνατότητές του. Στα αρνητικά; Το ποσό που θέλει η Άστον Βίλα για να τον παραχωρήσει. Αρκετά μεγάλο και εάν δεν θελήσει να ρίξει τις απαιτήσεις της, τότε, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ξεπεράσουν έναν μεγάλο σκόπελο εάν θέλουν να τον κρατήσουν.

Πάμε στον Ορμπάιθ. Έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει τόσο ως αμυντικό χαφ, αλλά και πως μπορεί να πάρει την πρώτη πάσα και να «αρχίσει» το παιχνίδι. Εφόσον οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν την παραμονή του, τότε, θα συζητήσουν και πάλι με την Μπιλμπάο.

Τέλος, Καζίμ! Ήρθε με προσδοκίες. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει βγάλει μάτια με τις εμφανίσεις του, αλλά έχει δείξει πως μπορεί να προσφέρει. Έχει τα στοιχεία που αρέσουν του Βαλβέρδε και η αγοραστική του αξία μπορεί να αυξηθεί. Εάν ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει, θα παίξουν ρόλο οι καλές σχέσεις με την Γαλατασαράϊ.

Ειδικές περιπτώσεις;
Όχι πολλά λόγια! Απλώς ερωτήσεις που θα κληθεί και πάλι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι άλλοι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος να απαντήσουν; Ο Μήτρογλου έχει θέση στο ρόστερ; Ο Τάτος αρέσει… Θα χωρέσει όμως στο ρόστερ; Με τον Ντιόγκο, ο οποίος «κρατά» και θέση ξένου, τι θα γίνει; Όπως και με τον Σουμπίνιο, ο οποίος χρεώνεται ως ξένος…

Οι απαντήσεις; Σε λίγους μήνες!

Πηγή: Sport-fm.gr