Κυνηγώντας ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, για την πρόκριση στους «4» του Champions League.

H Ρεάλ είναι αήττητη από τις 18 Ιανουαρίου όταν ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα για το Copa del Rey. Τέσσερις ήττες μετράει τη φετινή σεζόν, οι τρεις από την Μπάρτσα και η άλλη στις 18 Σεπτεμβρίου 2011 από την Λεβάντε.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κερδίσει ποτέ ισπανική ομάδα. Αντίθετα, μετράει 10 αγώνες με απολογισμό 5 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, τέσσερις εκ των οποίων στη Λευκωσία. Στα τέλη των 60s η Ρεάλ έπαιξε διπλά ματς στη Μαδρίτη με ΑΕΛ και Ολυμπιακό με απολογισμό τέσσερις νίκες.

Το παιχνίδι για τη φάση των «8» του Champions Leagueαναμένεται να παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Η κυπριακή ομάδα αναμένεται να παραταχθεί με τους Χιώτης, Πουρσαϊτίδη, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Πάουλο Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδη, Τρίτσκοβσκι, Αλεξάνδρου και Αΐλτον.

Η Βασίλισσα αναμένεται να παραταχθεί με τους Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Κεντίρα, Σαχίν, Μπενζεμά, Εζιλ, Κρ. Ρονάλντο και Ιγκουαΐν.

Διαιτητής είναι ο 37χρονος Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, που έχει σφυρίξει φέτος τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη (0-0) και την ήττα με 1-2 πριν δυο χρόνια στο «Ντραγκάο» από την Πόρτο.