Με θρυλική επαναφορά στην τέταρτη περίοδο και ανατρέποντας διαφορά 10 πόντων, ο Ολυμπιακός «έσπασε» με 82-75 την έδρα της Σιένα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έισι Λο, που πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Σπανούλης.

Ασταμάτητος ο Άντερσεν

Χωρίς εκπλήξεις άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ ήταν οι επιλογές του Ντούσαν Ίβκοβιτς που εξέπληξε περισσότερο αφήνοντας εκτός δωδεκάδας τον Παπαδόπουλο προτιμώντας τον Γλυνιαδάκη. Η απολύτως προβλεπόμενη πεντάδα και για τους γηπεδούχους, με ΜακΚάλεμπ, Ρακότσεβιτς, Μος, Στόουνρουκ και Άντερσεν.

Σαφής ήταν από το πρώτο λεπτό η πρόθεση της Σιένα να ανοίξει το ρυθμό και να πάει σε υψηλό σκορ. Με ένα 7-0, εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του Σπανούλη, οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 9-3 και λίγο αργότερα με 15-7. Ένα τρίποντο του Πρίντεζη κι ένα γκολ-φάουλ του Παπανικολάου σίγησαν το κοινό στην κατάμεστη «Παλαέστρα» μειώνοντας σε 15-13. Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν και στον πόντο, 19-18, μετά από τρίποντο του Σπανούλη και κάρφωμα του Άντιτς, ωστόσο ο ασταμάτητος Άντερσεν, που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 13 πόντους, έφερε την ομάδα του στο 26-21.

Άμυνα, αλλά χωρίς διάρκεια

Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά τους, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν στους τρεις πόντους τη Σιένα στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου και προηγήθηκαν με 28-26. Χάινς και Πρίντεζης «χτύπησαν» στο χαμηλό ποστ και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμη και με +3 (35-38), ωστόσο ο ΜακΚάλεμπ με πέντε προσωπικούς πόντους οδήγησε τους πρωταθλητές Ιταλίας σε ένα σερί 7-0 και στο προβάδισμα με 42-38. Παρά τις προσπάθειες του Πρίντεζη στην επίθεση, οι Πειραιώτες παρασύρθηκαν ξανά στο γρήγορο ρυθμό της Σιένα, που έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 48-42.

Τρικυμία χωρίς Σπανούλη

Πανομοιότυπο ξεκίνημα με αυτό στη δεύτερη περίοδο έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Με σφιχτή άμυνα και χαμηλό ρυθμό, έβγαλε από τα νερά της τη Σιένα. Τέσσερις πόντοι του Σπανούλη και δύο τρίποντα του Κέσελ έβαλαν τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού (50-52). Τα τρία φάουλ που φορτώθηκαν Σπανούλης και Ντόρσεϊ τούς οδήγησαν στον πάγκο, ο Άντερσεν έπιασε ξανά δουλειά και με 8 γρήγορους πόντους οι Ιταλοί έκαναν ένα επί μέρους σκορ 10-1 και ξέφυγαν με 60-53. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού χρεώθηκε αυστηρά με τέταρτο φάουλ, οι παίκτες του Ίβκοβιτς βρέθηκαν σε «τρικυμία» στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου και το 60-58 έγινε 66-58 με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Η μεγάλη επιστροφή

Το πρώτο καλάθι του Ζήση στο ματς έφερε τη Σιένα για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 68-58, με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Με τον Ντόρσεϊ να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και τους Σπανούλη-Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τρεις, 70-67, πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση έχασε τον αρχηγό του με «τραβηγμένο» πέμπτο φάουλ. Δύο άστοχες επιθέσεις του Ζήση επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά (70-71), ο Λο σε ρόλο αντι-Σπανούλη έφερε τον Ολυμπιακό στο 75-73 και ο Πρίντεζης με τρίποντο 1:32 πριν το τέλος έθεσε γερές βάσεις για το break (73-78). Η Σιένα έχασε απανωτές ευκαιρίες να πλησιάσει με τον ΜακΚάλεμπ να αστοχεί σε δύο βολές και τρίποντο.

Πηγή: Sport-fm.gr