Με 16 παίκτες αναχώρησε την Τρίτη (20/3) ο Ολυμπιακός για την Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Σιένα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα του δώσει χρόνο συμμετοχής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Κρυφοκοιτάζουμε το Final 4», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο «Ντούντα» εμφανίστηκε χαρούμενος κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού, καθώς ύστερα απο καιρό είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Μάλιστα, η «υπεροπλία» των Πειραιωτών ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν σε διάστημα δύο ημερών (21/3 και 23/3).

«Πάμε στη Σιένα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες και κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι αρχικά. Τελειώσαμε τις προπονήσεις στην Ελλάδα, έχουμε άλλη μία στην Ιταλία και το ευχάριστο είναι ότι είχαμε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Όλοι οι παίκτες αξίζουν και χαίρομαι που πάμε με 16 παίκτες στην Ιταλία», δήλωσε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπου στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Σιένα: «Η Σιένα είναι πολύ έμπειρη ομάδα, έχει 3-4 παίκτες που είναι πάνω από 30 ετών και έχουν την απαιτούμενη εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια. Πέρυσι ήταν μία περίεργη σειρά και δεν τα καταφέραμε».

Για το τι θα κάνει τη διαφορά:
«Δύο πιστεύω πως θα είναι τα σημεία που θα παίξουν ρόλο-κλειδί. Το πρώτο αφορά το θέμα της τακτικής και το coast to coast. Μετά το δεύτερο είναι ο έλεγχος του παιχνιδιού που είναι από τα αδύνατα σημεία μας».

Για το αν υπάρχει σχέση με την περσινή σειρά κόντρα στους Ιταλούς:
«Πέρυσι ήταν περίεργη σειρά, καταφέραμε να πάρουμε με μεγάλη διαφορά το πρώτο παιχνίδι, αλλά μετά δεν είχαμε συγκέντρωση. Η Σιένα φέτος είναι νέα ομάδα, μπορεί να έχει την εμπειρία, αλλά έχει αδύνατα σημεία».

Ο Γιώργος Πρίντεζης, απο την πλευρά του, τόνισε: «Θεωρώ πως η φετινή σειρά είναι διαφορετική με την περσινή, οι ομάδες είναι διαφορετικές. Θα παίξουμε δύο παιχνίδια χωρίς άγχος. Η πορεία μας είναι καλή και είναι αλήθεια ότι κρυφοκοιτάζουμε το Final 4. Θα προσπαθήσουμε να “χτυπήσουμε” το πρώτο ή το δεύτερο παιχνίδι. Αν τα καταφέρουμε και στα δύο καλύτερα!».

Πηγή: sport-fm.gr