Έτοιμος για μάχη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ, στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης της ομάδας του πριν την αυριανή πρώτη αναμέτρηση για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Παράλληλα έδειξε να ποντάρει στους Παπαλουκά και Σχορτσανίτη για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους παίκτες να αντιμετωπίσουν την «καυτή» ατμόσφαιρα.

«Είναι μία από τις μεγάλες στιγμές. Παλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ και πλέον παίζουμε τους κόπους της χρονιάς στα προσεχή παιχνίδια των προημιτελικών. Αρκετοί από μας έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε αυτό το γήπεδο, αλλά είναι δύσκολο να περιγράψεις σε κάποιον την ατμόσφαιρα αν δεν το διαπιστώσει μόνος του όταν αρχίσει το παιχνίδι. Ελπίζω από νωρίς να ελέγξουμε τα ριμπάουντ,, να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση και να περιορίσουμε στο ελάχιστο την επίδραση του κλίματος του γηπέδου στην ομάδα μας. Έχουμε δύο ευκαιρίες να κερδίσουμε και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα καταφέρουμε, αν θέλουμε να περάσουμε στο Final 4», τόνισε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

«Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με μας δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι και παραμένει δυνατή ομάδα. Έφυγαν δύο παίκτες αλλά αποκτήθηκαν στη θέση τους κάποιοι με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αναφέρομαι στον Λόγκαν που ήρθε στη θέση του Νίκολας και στην αποχώρηση του Φώτση που είναι πιο σημαντική και αντικαταστάθηκε από τον Σμιθ. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, είναι ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε από πέρυσι. Έχει πολλά στοιχεία παιχνιδιού από την περασμένη περίοδο, αλλά και κάποια άλλα καινούρια που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Παρά τα συνεχή παιχνίδια που είχαμε τελευταία, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι για μάχη. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με πολλή ποιότητα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Όσο για τους… ξεναγούς Παπαλουκά και Σχορτσανίτη, είπε:
«Και οι δύο έχουν συνηθίσει να παίζουν στο ΟΑΚΑ. Παρότι θα καταλαβαίνουν όσα θα φωνάζουν οι οπαδοί, ελπίζω να καταφέρουν να τα αντιμετωπίσουν καλύτερα από τους υπόλοιπους. Ξέρουν ακόμη και από πού έρχονται τα κέρματα, με τι ταχύτητα και σε ποια κατεύθυνση. Ξέρω πως είναι μια δύσκολη έδρα, έχω έρθει αρκετές φορές με τη Μακάμπι και είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε μία τόσο παθιασμένη ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζουμε κι εμείς να έχουμε στην έδρα μας».

Πηγή: Sport-fm.gr