Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο μεταξύ Ολυμπιακού, ΑΕΚ, μελών της Ομοσπονδίας, της τοπικής Ένωσης (ΕΚΑΣΚ) και παρουσία της Αστυνομίας, αποφασίστηκε ότι ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ θα γίνει παρουσία παιδιών από σχολεία της Κρήτης.

Επίσης, αποφασίστηκε «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» να παραλάβουν μόνο από 30 περίπου προσκλήσεις ο καθένας. Άλλωστε, η Αστυνομία δεν εγγυόταν την ασφάλεια του αγώνα με οπαδούς τόσο στο γήπεδο όσο και στην πόλη, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτο στόχο τη μη εμφάνιση κρουσμάτων βίας.

Από πλευράς ΕΟΚ παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, αλλά και ο αντιπρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης.

Στη σύσκεψη ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε μόνο από τον υπεύθυνο ασφαλείας, Κώστα Ζαχαρόπουλο, ο οποίος δεν πήρε θέση για οποιοδήποτε ζήτημα τέθηκε. Οι Πειραιώτες, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, δεν παρευρίσκονται σε καμία σύσκεψη της Ομοσπονδίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους για τις αποφάσεις της ΕΟΚ σε μια σειρά από ζητήματα.

Από την πλευρά της, η Ένωση, είχε εξ αρχής εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το ενδεχόμενο να μην μπορούν να παρακολουθήσουν φίλαθλοί της τη συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου μετά από τόσα χρόνια. Όμως, φάνηκε ότι δεν ήταν στο χέρι της να αλλάξει κάτι…