Δραματικές ώρες περνά η ΑΕΚ και το φάσμα αρχικά του ευρωπαϊκού αποκλεισμού κι εν συνεχεία ακόμη και του υποβιβασμού είναι περισσότερο ορατό από ποτέ. Ο χρόνος για τη συγκέντρωση χρημάτων τελειώνει και δεν φαίνεται «φως» στον ορίζοντα, αφού οι κινήσεις πανικού της διοίκησης (με άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σωτηρίας ή έκδοση μινι-διαρκείας) δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Οι δέκα επιφανείς ΑΕΚτζήδες που κλήθηκαν να βάλουν από 300.000 ευρώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το πράξουν συνολικά. Μέχρι στιγμής μόνο οι Supporters έχουν κινητοποιηθεί κι έχουν συγκεντρώσει περίπου 50.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των χρεών, ενώ ο Παντελής Αθηνής δήλωσε πως θα βάλει λεφτά αν βάλουν και οι υπόλοιποι το απαιτούμενο ποσό.

Οι υπόλοιποι είτε δεν έχουν τα χρήματα (π.χ. Μιχάλης Τροχανάς), είτε αρνούνται να ασχοληθούν άλλο με την ΑΕΚ (Χατζηϊωάννου και Γκούμας), είτε δεν δέχονται να χρηματοδοτήσουν την ΠΑΕ γνωρίζοντας πως αυτά τα χρήματα απλώς θα δώσουν μία μικρή παράταση ζωής στην ομάδα και σύντομα θα απαιτηθούν κι άλλα από τους ίδιους (εφόσον αποφευχθεί τώρα η τιμωρία από την UEFA, θα χρειαστούν άλλα 3-7 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο).

«Δεν γίνεται να ρίχνουμε συνέχεια χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο», είναι η μόνιμη επωδός των μελών της ομάδας του 2004. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολουθεί απογοητευμένος τις εξελίξεις και δεν θέλει να επωμιστεί τις «αμαρτίες» άλλων.

Όλα αυτά κι ενώ σε διάστημα δύο εβδομάδων η ΑΕΚ καλείται να βρει 3,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπορούν να υπολογίζονται ως δεδομένα μόλις 1,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στις 500.000 ευρώ από το μερίδιο Γκούμα-Χατζηϊωάννου για τη Morgan Stanley που εστάλη στον Πέτρο Παππά, οι 300.000 ευρώ του Νίκου Νοτιά και άλλες 300.000 ευρώ από χορηγία του ΟΠΑΠ. Πού θα βρεθούν τα εναπομείναντα 2,5 εκατ. ευρώ; Κι αν ακόμη βρεθούν, ποιος εγγυάται πως θα βρει η ΑΕΚ τα 3-7 εκατ. ευρώ που είναι αναγκαία μέχρι τον Ιούνιο για να ξεπεράσει το δεύτερο σκόπελο της αδειοδότησης;

«Έκλεισε το μαγαζί»
Όσα συμβαίνουν στην ομάδα προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια των παικτών, που ενημερώνονται τις εξελίξεις μέσω των ΜΜΕ. «Έκλεισε το μαγαζί», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα ποδοσφαιριστή, όταν πληροφορήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Αμφίβολοι Μάκος και Δέλλας
Ενοχλήσεις στους προσαγωγούς αντιμετωπίζει ο Γρηγόρης Μάκος και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αγωνιστεί το Σάββατο στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Δύσκολα θα καταφέρει να είναι έτοιμος και ο Τραϊανός Δέλλας, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα λόγω του προβλήματος στη γάμπα. Η απουσία του Μάκου πονοκεφαλιάζει τον Νίκο Κωστένογλου, αφού δεν υπολογίζει για τη μεσαία γραμμή και τους τιμωρημένους Βάργκας και Λαγό. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί με αξιώσεις ο Χοσέ Κάρλος.

«Μόνο ΑΕΚ, τίποτε άλλο»
Από τις λίγες καλές ειδήσεις στην επικαιρότητα της ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες ήταν η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου από τον Κωνσταντίνο Βλάχο. «Οι μάνατζέρ μου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να έχω εναλλακτικές, αλλά στο μυαλό μου υπήρχε μόνο η ΑΕΚ», δήλωσε στη SportDay ο 17χρονος αμυντικός. «Ευχαριστώ τους οπαδούς της ΑΕΚ, τους Supporters, τον πρόεδρο και όλους στην ομάδα, από αυτούς που με έφεραν μέχρι αυτούς που έκαναν τα πάντα για να με κρατήσουν. Να ξέρουν πως θα δώσω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους», τόνισε.

Πηγή: sport-fm.gr