Τους «αιώνιους» της Αθήνας τους είδαμε στο Κύπελλο Ελλάδας, τώρα σειρά παίρνουν εκείνοι της Θεσσαλονίκης, για την 23η αγωνιστική της Α1.

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση με φόντο το γόητρο αλλά και την πρώτη εξάδα.

Σε φιέστα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν θέλει να μετατρέψει το ματς με τον ΑΓΟΡ, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, με τον Ολυμπιακό να έχει ρεπό.

Η 23η αγωνιστική άνοιξε με την αναμέτρηση του Πανιωνίου κόντρα στο Περιστέρι, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επιστρέφει στις νίκες, ύστερα από τρεις σερί ήττες.

Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι
Τη νίκη που θα τον φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας θέλει ο Κολοσσός, ο οποίος υποδέχεται το Μαρούσι, στο Βενετόκλειο. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βασίλης Φραγκιάς ακούει στο όνομα Κώστα Χαρίσης, του οποίου η συμμετοχή είναι αμφίβολη. Από την άλλη, ο Νίκος Λινάρδος περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν μαχητικότητα, προκειμένου να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Παναθηναϊκός-ΑΓΟΡ
Σε φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου θέλει να μετατρέψει, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, την αναμέτρηση με τον ΑΓΟΡ. Μοναδικός απών για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, με τον Πατ Καλάθη να παίρνει τη θέση του στη 12άδα. Με το μυαλό στον Κολοσσό Ρόδου και την επόμενη αγωνιστική θα είναι οι παίκτες του Στέργιου Κουφού.

ΚΑΟΔ-Ηλυσιακός
Με στόχο τη νίκη και να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξή του θα υποδεχθεί τον Ηλυσιακό ο ΚΑΟΔ. Ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ωστόσο περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα Ιλισίων. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι συμπληρώνουν τα 100 ματς στην Α1, με την αποστολή τους στη Δράμα να δυσκολεύει αρκετά, λόγω της απουσίας του Χάρντινγκ Νάνα.

Ίκαρος Καλλιθέας-Καβάλα

Η καλύτερη συγκομιδή βαθμών, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, είναι πλέον το ζητούμενο για τον Ίκαρο, ο οποίος υποδέχεται την Καβάλα. Πάνοπλη η ομάδα της Καλλιθέας, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play off θα επιδιώξει το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, το οποίο θα έχει στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Αλεξάντερ Νταμιάνοβιτς.

Άρης-ΠΑΟΚ
Το ντέρμπι που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα δύο. Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο «Αλεξάνδρειο» με φόντο -πρωτίστως- το γόητρο και την εξάδα. Ο Χρήστος Ταπούτος έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, με τους Ντούβνιακ, Άλεξιτς και Πέτγουεϊ να βρίσκονται στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου.

Η 23η αγωνιστική

Τρίτη 13/3

Πανιώνιος-Περιστέρι 77-60

Τετάρτη 14/3

16:00 Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι
16:00 Παναθηναϊκός-ΑΓΟΡ (ΝΕΤ)
16:00 ΚΑΟΔ-Ηλυσιακός
16:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Καβάλα
19:00 Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΤ3)

Ρεπό: Ολυμπιακός

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 16/3

16:00 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (ΝΕΤ)
19:00 Περιστέρι-Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

Σάββατο 17/3

17:00 ΑΓΟΡ-Κολοσσός Ρόδου
17:00 Μαρούσι-Άρης
17:00 Ηλυσιακός-Ίκαρος Καλλιθέας

Κυριακή 18/3

15:00 ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ (ΕΤ3)

Ρεπό: Καβάλα

Πηγή: sport-fm.gr