Στεναχωρημένος από τον πόντο της ισοπαλίας στο παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ (1-1) έμεινε ο Νίκος Αναστόπουλος, δεδομένου του πως εξελίχθηκε, με τους Κρητικούς (μετά την αποβολή του Μανωλά) να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.

Ο «αλενατόρε» αναγνώρισε την υπεροχή της «Ενωσης» στο πρώτος μέρος, αλλά τόνισε ότι με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους η δική του ομάδα άξιζε το «διπλό».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Το παιχνίδι είχε δύο όψεις: Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο, ως συνήθως πρέπει να δεχθούμε το γκολ για να αντιδράσουμε, πράγμα το οποίο έγινε και στην επανάληψη έπρεπε να πετύχουμε ένα γκολ ακόμα. Πριν το ματς με ισοπαλία θα ήμουν ευχαριστημένος. Τώρα δεν είμαι. Βοήθησε η αποβολή του Μανωλά, αλλά θα έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι. Και χωρίς κόσμο περάσαμε από μία δύσκολη έδρα. Κοιτάμε τη συνέχεια και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Αν και η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες, γιατί κάνατε τις αλλαγές στο τελευταίο δεκάλεπτο και όχι νωρίτερα;

«Εκείνη τη στιγμή ενώ είχαμε ρυθμό για ποιο λόγο να αλλάξουμε; Το τι φορτώνω εγώ και τι όχι είναι δικό μου θέμα».

Τι δεν πήγε καλά μετά το 1-1;

«Μας έλειπε μία πάσα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Βγαίναμε ωραία στον αιφνιδιασμό, αλλά μας έλειπε η τελική πάσα να γίνει η εκτέλεση».

Στο πρώτο μέρος γιατί έπαιξε κάτω από τη σέντρα ο ΟΦΗ;

«Σαν εικόνα παιχνιδιού ήταν δύο όψεις. Το είπα και πριν. Δεν ήμασταν γρήγοροι, δεν είχαμε καλά γυρίσματα. Ήμασταν και λίγο τυχεροί. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε μετά το γκολ της ΑΕΚ. Βοήθησε η αποβολή του Μανωλά, ισοφαρίσαμε, είχαμε τρομερό ρυθμό κι αν η μπάλα στο σουτ του Σίσιτς πήγαινε μέσα θα είχαμε κάτι διαφορετικό. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι είμαι στεναχωρημένος. Δεν παύει όμως να έχει μεγάλη σημασία και αξία που πήραμε αυτόν τον βαθμό».

Αν ξεκινούσατε τώρα το παιχνίδι, θα κάνατε το ίδιο πλάνο;

«Το ίδιο θα έκανα. Είχαμε ορισμένες απουσίες και του Μάντζιου και του Καμπάνταη. Δεν μένω στις απουσίες. Μένω στην προσπάθεια».

Είναι φαβορί ο ΟΦΗ για την 5η θέση;

«Σε καμία περίπτωση! Εμείς δεν έχουμε, όχι σαν αξία, τα εφόδια για να προχωρήσουμε».

Πηγή: sport-fm