Δεκαπέντε «εισιτήρια» ζητούν κατόχους για την επόμενη φάση του Europa League, ύστερα από το χθεσινό… check in της Μάντσεστερ Σίτι (προκρίθηκε επί της Πόρτο).

Κάποιες από αυτές έχουν πάρει θετικά αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες της διοργάνωσης και χρειάζεται απλά να κάνουν το «καθήκον» τους να για οριστικοποιήσουν την παρουσία τους στους «16» του Europa League.

Μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με όπλο τη δυνατή έδρα του θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουντινέζε.

Η πιθανή αντίπαλος των Πειραιωτών στην επόμενη φάση θα είναι η Μέταλιστ, η οποία επικράτησε με σκορ 4-0 της Σάλτσμπουργ στην Αυστρία. Εφόσον οι Θεσσαλονικείς προκριθούν στην επόμενη φάση, τότε θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Άντερλεχτ ή Άλκμααρ, με τους Ολλανδούς να έχουν κερδίσει στο πρώτο μεταξύ τους ματς.

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση – μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων έχουν: η Βαλένθια, η Λοκομοτίβ Μόσχας, η Τβέντε, η Αϊντχόφεν, το Αννόβερο, η Μπεσίκτας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μέταλιτς, ο Ολυμπιακός, η Άλκμααρ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μοιρασμένες πιθανότητες έχουν τα ζευγάρια ΠΑΟΚ-Ουντινέζε (0-0), Σταντάρ Λιέγης-Βίσλα (1-1), Σπόρτινγκ-Λέγκια (2-2) και Σάλκε-Πλζεν (1-1), αφού οι πρώτες αναμετρήσεις είχαν λήξει ισόπαλες και διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση.

Οι επαναληπτικοί της φάσης των «32»

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012
Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 6-1

Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2012
(20:00)

Βαλένθια-Στόουκ Σίτι (1-0)
Αθλέτικ-Λοκομοτίβ Μόσχας (1-2)
Τβέντε-Στεάουα (1-0)
ΠΑΟΚ-Ουντινέζε (0-0)
Αϊντχόφεν-Τραμπζονσπόρ (2-1)
Κλαμπ Μπριζ-Αννόβερο (1-2)
Σταντάρ Λιέγης-Βίσλα (1-1)

(22:05)

Μπεσίκτας-Μπράγκα (2-0)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άγιαξ (2-0)
Σπόρτινγκ-Λέγκια (2-2)
Σάλκε-Πλζεν (1-1)
Μέταλιστ-Σάλτσμπουργκ (4-0)
Ολυμπιακός-Ρούμπιν Καζάν (1-0)
Άντερλεχτ-Άλκμααρ (0-1)
Ατλέτικο-Λάτσιο (3-1)

Πηγή: sportfm.gr