Την απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis», για τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της επεσήμανε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης.

«Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες, με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μάρτυρες , κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει» είπε η εισαγγελέας.

Σε ότι αφορά στην κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων η εισαγγελέας κατέληξε ότι ήταν χειραγωγημένοι επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε στην αγόρευση της τόσο τις τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο όσο και την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τη λίστα για τους «ύποπτους» αγώνες.

«Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρις χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες για αυτό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.