Μεγάλος προβληματισμός επικράτησε στις τάξεις όλων όσων εμπλέκονται με την ΑΕΚ, μετά το νέο σοκ που ήρθε χθες το βράδυ, από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάκομπ Γιόχανσον στο παιχνίδι της εθνικής Σουηδίας με αντίπαλο την Ιταλία. Αυτό που έπαιξε άμεσα (όχι όμως εντός της ομάδας), ήταν η ανάγκη αναζήτησης και απόκτησης τον Ιανουάριο, ενός ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του. Κάτι που έχει πράγματι πολλές πιθανότητες να συμβεί, αλλά σε αυτήν τη φάση οι «κιτρινόμαυροι» δεν γίνεται να το θέτουν ως προτεραιότητα, από τη στιγμή που δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη ρήξη χιαστού του Σουηδού χαφ.

Από την Ένωση ξεκαθαρίζουν ότι «προτεραιότητα της ΑΕΚ δεν είναι οι μεταγραφές, ούτε το τι θα συμβεί και αν συμβεί στο μέλλον, αλλά πως θα καλύψει εκ των έσω με τις λύσεις που δίνει το υπάρχον ρόστερ και οι σημαντικοί ποδοσφαιριστές που υπάρχουν σε αυτό τις δύο μεγάλες απώλειες του Πέτρου και του Γιάκομπ, προκειμένου να προχωρήσει μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος φρόντισε να επικοινωνήσει άμεσα με τον 27χρονο μέσο. Ο τεχνικός διευθυντής του «δικεφάλου» συζήτησε αρκετή ώρα μαζί του και του μετέφερε τις ευχές όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σε αντίστοιχο κλίμα, άλλωστε, αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις στον σουηδικό Τύπο του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημάτου. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με αυτό που έγινε, είναι φυσιολογική αυτή η αντίδραση. Ο Γιάκομπ είναι πολύ δημοφιλής στην ΑΕΚ. Είναι και για εμάς ένας ήρωας στην ομάδα μας, όπως είναι και για την Εθνική», ανέφερε στην Aftonbladet.

Επίσης, απάντησε και για το θέμα του συμβολαίου του Γιόχανσον, λέγοντας τα εξής. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τώρα. Η ΑΕΚ έχει προσπαθήσει να του επεκτείνει το συμβόλαιο. Θα ξαναμιλήσουμε μαζί του και θα δούμε πώς βλέπει και ο ίδιος την κατάσταση».

Για τον διεθνή Σουηδό χαφ και την κατάσταση της υγείας του ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.