Διαδοχικά έρχονται τα σοκ για την ΑΕΚ, καθώς λίγες ημέρες μετά την απώλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα του Μάνταλου, ήρθαν άσχημα νέα και από την Ιταλία, εκεί όπου η εθνική Σουηδίας αντιμετώπιζε τους «ατζούρι» για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018. Μπορεί οι Σκανδιναβοί να πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά έχασαν τον Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών.

Αργά χθες το βράδυ προς ξημερώματα Τρίτης, επιβεβαιώθηκε ότι ο 27χρονος χαφ υπέστη πράγματι την πολύ σοβαρή αυτή ζημιά, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Κάτι που αναγκάζει τους ανθρώπους της Ένωσης να κινηθούν άμεσα για παίκτη που θα τον αντικαταστήσει, προκειμένου να βγει «αναίμακτα» η αγωνιστική χρονιά, ενώ κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και με τον αρχηγό της, αν και για τη συγκεκριμένη περίπτωση το ψάξιμο γινόταν για παίκτη στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ο Γιόχανσον θα επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα και θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης, με τον Μανόλο Χιμένεθ να καλείται να βρει τις λύσεις εκ των έσω τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι δεδομένο πως Σιμόες και Γαλανόπουλος θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος, με τον Κονέ που μπαίνει πλέον σε φουλ ρυθμούς να παίρνει ενεργό ρόλο, ενώ δεν είναι απίθανη και η χρησιμοποίηση του Τζανετόπουλου στον συγκεκριμένο ρόλο.

Όμως, η απόφαση για απόκτηση παίκτη στη θέση του Σουηδού τον Ιανουάριο είναι δεδομένη. Άλλωστε, με την εκκρεμότητα που υπήρχε αναφορικά με το συμβόλαιό του (λήγει το καλοκαίρι του 2018), είχε ήδη γίνει προεργασία. Φυσικά, δεν θα σταματήσουν οι συζητήσεις για επέκταση συνεργασίας με τον Γιόχανσον, όπως είχε γίνει και με τους Λαμπρόπουλο και Μάνταλο.

Έτσι, για τον «δικέφαλο» μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά το θέμα απόκτησης του Ράφαελ Χολτσχάουζερ, του αρχηγού της Αούστρια Βιέννης, το συμβόλαιο του οποίου επίσης λήγει το προσεχές καλοκαίρι.