Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξόρκισε την κατάρα της Τούμπας, όπου ο Ολυμπιακός συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να «βελτιώνει» την παράδοσή του. Ο Παναθηναϊκός έπαθε αφλογιστία και ο Καρνέζης με τον Μέγερι πρωταγωνιστούν σε μία απίθανη σύμπτωση. Ο Καφές που… κάτι παθαίνει απέναντι στον Πανιώνιο και το σερί του Καστίγιο. Δείτε αναλυτικά ενδιαφέροντα ιστορικά/στατιστικά στοιχεία από την 20η αγωνιστική:

* Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε τις 60 νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Βάσκος τεχνικός έχει κερδίσει τα 3/4 των αγώνων που έχει δώσει η ομάδα του, ενώ μετρά ακόμη 10 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Τούμπα, καθώς στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του είχε τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

* Δεκατρείς εκτός έδρας νίκες επί του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός, αλλά η προϊστορία παραμένει… συντριπτική υπέρ του «Δικεφάλου του Βορρά», που έχει 28, ενώ 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντα τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 8 νίκες σε 14 επισκέψεις στην έδρα του ΠΑΟΚ.

* Στα 715 λεπτά σταμάτησε και το δεύτερο μεγάλο σερί απαραβίαστης εστίας στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ο Ορέστης Καρνέζης δέχτηκε τέρμα μετά από 715 λεπτά πρωταθλήματος, ενώ στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο είχε σταματήσει και το σερί του Μπάλαζ Μέγερι του Ολυμπιακού.

* Αισθητά μειώθηκε η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού εσχάτως. Οι «πράσινοι» είχαν 29 γκολ στις πρώτες 12 αγωνιστικές και στις 8 που ακολούθησαν σκόραραν μόλις 9 φορές. Το ματς με τον Λεβαδειακό ήταν το πρώτο φετινό που δεν βρήκαν δίχτυα.

* H AEK συμπλήρωσε 40 νίκες ως γηπεδούχος απέναντι στον Πανιώνιο. Μετρά επίσης 4 ήττες και 8 ισοπαλίες, δύο εκ των οποίων τις δύο σεζόν που προηγήθηκαν.

* Επτά γκολ σε βάρος του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Παντελής Καφές. Μάλιστα απέναντι στους «κυανέρυθρους» είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία, ως παίκτης του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη με 3-0 στις 30/11/1997.

* Ο Νέρι Καστίγιο σκόραρε για τέταρτο συνεχές ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τη σεζόν 2006/07 είχε σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς του Ολυμπιακού.

* Τους 200 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία συμπλήρωσε ο Εργοτέλης. Ο απολογισμός του είναι 58 νίκες, 48 ισοπαλίες και 94 ήττες (196 γκολ υπέρ, 269 γκολ κατά).

* Χρειάστηκε να περάσουν έντεκα χρόνια για να πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα δύο σερί νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Είχαν προηγηθεί οι νίκες με 3-2 επί του Ηρακλή στους «Ζωσιμάδες» και το 1-0 με τον Αθηναϊκό στον Βύρωνα το Φεβρουάριο του 2001.

* Ο Σπύρος Βάλλας δεν γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση συμμετοχών στη μεγάλη κατηγορία, καθώς αποβλήθηκε κόντρα στον Άρη. Ο 31χρονος άσος έκανε ντεμπούτο 28 Μαΐου 2000, στον αγώνα Ιωνικός – Ξάνθη 2-1.

* Μόλις 29.107 εισιτήρια (δίχως να έχουν ανακοινωθεί αυτά στον αγώνα Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός) κόπηκαν στην 20η αγωνιστική. Τα περισσότερα, 18.299, ήταν στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τα λιγότερα, 967, στην αναμέτρηση Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα.

Πηγή: sportfm.gr