Η κίνηση των οπαδών της Λάτσιο, να τυπώσουν αυτοκόλλητα με τη μορφή της Άννας Φρανκ φορώντας τη φανέλα της Ρόμα, μια κίνηση που θεωρείται στους οπαδικούς κύκλους ως προσβλητική προς τους αντιπάλους, φαίνεται ότι βρήκε μιμητές και στη Γερμανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ruhrbarone.de. Το συγκεκριμένο blog δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες με την εικόνα του συμβόλου του Ολοκαυτώματος να φορά τη φανέλα της Σάλκε, κίνηση η οποία πρέπει να έγινε από μερίδα ακροδεξιών οργανωμένων οπαδών της Ντόρτμουντ.

Μάλιστα, το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι οι εν λόγω άνθρωποι έχουν ήδη φτιάξει έναν κατάλογο ατόμων, στα σπίτια των οποίων προτίθενται να κολλήσουν τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα, με σκοπό να τα στοχοποιήσουν. Η Αστυνομία στη Βεστφαλία έχει ήδη αναλάβει δράση και ψάχνει όσους βρίσκονται πίσω από όλο αυτό το σκηνικό, καθώς στη Γερμανία οι νόμοι για αντισημιτικές κινήσεις και συμπεριφορές είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Θεωρείται, μάλιστα, σχεδόν δεδομένο ότι εντός του επόμενου 24ώρου θα υπάρχουν συλλήψεις.

iojupju

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στις τάξεις των οργανωμένων της οπαδών με ρατσιστικές συμπροφορές, καθώς πολλοί ακροδεξιοί ultras έχουν διεισδύσει σε αυτές. Μάλιστα, στο στόχαστρό τους βρίσκονται κυρίως οι οπαδοί της Σάλκε, οι οποίοι έχουν τη φήμη στη Γερμανία ως αντιφασίστες και στις τάξεις τους κυριαρχούν αριστερές ιδεολογίες. Άλλωστε, το Γκελζενκίρχεν στο οποίο εδρεύουν οι «βασιλικοί μπλε» είναι μια εργατούπολη, στο οποίο κατοικεί και μεγάλος αριθμός μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Το οξύμωρο σε όλη αυτήν την ιστορία, είναι πως ο Αδόλφος Χίτλερ λέγεται ότι ήταν οπαδός της Σάλκε…