Δύο έδρες στις οποίες αγαπήθηκε όσο λίγοι θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα ο Ερνέστο Βαλβέρδε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Αρχικά, το Σάββατο (28/10) ο «Τσιγκούρι» θα μεταβεί στη χώρα των Βάσκων για να βρεθεί αντίπαλος κόντρα στην πρώην του ομάδα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ μετά από τρεις ημέρες, την Τρίτη (21/10), θα φτάσει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Αυτό το γεγονός δεν γινόταν να μείνει απαρατήρητο από τους δημοσιογράφους στη χώρα της Ιβηρικής, οι οποίοι έκαναν σχετική ερώτηση στον βαλβέρδε. «Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις και τρέφω μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους», ανέφερε για τις δύο επισκέψεις, για να προσθέσει: «Ανυπομονώ γι’ αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα τα επισκεφθώ (τα δύο γήπεδα)».

Ωστόσο, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» στάθηκε λίγο παραπάνω στην αγάπη που του στέλνει πάντα το ελληνικό κοινό: «Αυτό που θυμάμαι περισσότερο, είναι η αγάπη των Ελλήνων, αν και η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει γιατί συνέβαινε αυτό σε αυτόν τον βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να ολοκληρώσει, λέγοντας: «Αυτό που έζησα εκεί, είναι κάτι το ιδιαίτερο και για τον λόγο αυτό, αποτελεί μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα ποτέ στη ζωή μου».