Η Λάτσιο έχει το όνομα (μαζί με τη χάρη), αλλά και η Ρόμα δεν πάει πίσω, όσον αφορά τις απρεπείς συμπεριφορές των οπαδών της, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την τιμωρία της ομάδας. Το τελευταίο κρούσμα από πλευράς «τζιαλορόσι» καταγράφηκε στο Λονδίνο, στο πρόσφατο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με αντίπαλο την Τσέλσι.

Σε αυτό το παιχνίδι, κάποιοι από τους Ρωμαίους οπαδούς ασχολήθηκαν με όχι τόσο ωραίο τρόπο με τον πρώην παίκτη της ομάδας τους, Αντόνιο Ρούντιγκερ, στον οποίον απευθύνθηκαν με ρατσιστικές χειρονομίες και συνθήματα. Μάλιστα, για τον Γερμανό διεθνή στόπερ, η Ρόμα έβαλε στα ταμεία της 35 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Επί του θέματος επιλήφθηκε η UEFA, η οποία ακολουθεί την τακτική της «μηδενικής ανοχής» («zero tolerance») σε θέματα που άπτονται τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο. Το… ραβασάκι από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η ομάδα της «αιώνιας πόλης» το περιμένει 16 Νοεμβρίου. Κοινώς, εάν υπάρξει τιμωρία, αυτή θα αφορά τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων με αντίπαλο την Καραμπάγκ.