Με πολλές ιδιαιτερότητες συνοδεύτηκε η χθεσινοβραδινή εμφάνιση του Δημήτρη Νικολάου στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν «μέσα» σε όλες τις φάσεις, που έγιναν γκολ.

Αρχικά, ήταν αυτός που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Προτό για το 1-0 της Μπαρτσελόνα, στη συνέχεια έκανε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 2-0 στο 61’ με την εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ήταν και εκείνος που προσπάθησε να ανακόψει την πορεία προς το τέρμα στο πλάγιο συρτό σουτ του Ντιν, που έκανε στο 64’ το 3-0 για τους «μπλαουκγράνα», ενώ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα (3-1) με την εκπληκτική κεφαλιά που έπιασε στο 89’.

Εκτός από το ότι έγινε σκόρερ τόσο δικού του γκολ όσο και αυτογκόλ, ο 19χρονος στόπερ των «ερυθρόλευκων» έγινε ο νεαρότερος Έλληνας σκόρερ στη φάση των ομίλων του Champions League. Παράλληλα, έγινε ο 130ός διαφορετικός παίκτης του Ολυμπιακού που βρίσκει δίχτυα σε ευρωπαϊκό ματς (υπάρχει και ένα αυτογκόλ). Σίγουρα μια βραδιά που θα τη θυμάται για πολλά χρόνια ο Νικολάου και που στο τέλος το ποδόσφαιρο του φέρθηκε δίκαια.