Με αρκετές απουσίες ο Ολυμπιακούς καλείται να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Skoda Ξάνθης (17:15). Οι Πειραιώτες «δοκιμάζονται» στα Πηγάδια και θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς από τους Ακρίτες, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι στους τελευταίους εννιά αγώνες του πρωταθλήματος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πως δεν παίζουν ο Τζεμπούρ και ο Μιραλάς, δύο από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα καταφέρει να αγωνιστεί ο Πάντελιτς ή θα μείνει στον πάγκο και θα πάρει τη θέση του ο Ντιόγο.

Τουλάχιστον οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 1.300 οπαδούς, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο θα προσπαθήσουν να τους ωθήσουν σε μία ακόμη νίκη.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο (ή Μοντέστο). Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Μακούν, ενώ η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Φουστέρ, Ιμπαγάσα και Φετφατζίδη (ή Αμπντούν). Μπροστά θα παίξει ένας εκ των Ντιόγο ή Πάντελιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Παπάζογλου, Ποτουρίδη και Ορμπάιθ. Στην Αθήνα έμειναν οι Χολέμπας, Τζεμπούρ, Μόνχε, Μιραλάς και Φέισα.