Για πολλά χρόνια, οι ποοδοσφαιρόφιλοι είχαν μια μεγάλη κόντρα για το ποιος από τους δύο προπονητές, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ή Ζοσέ Μουρίνιο, είναι καλύτερος. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι επικριτές του Πορτογάλου για να τον μειώσουν, είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιδράει, όταν κάτι δεν του αρέσει και πρότασσαν το πόσο ήρεμος και κύριος είναι ο Καταλανός

Ωστόσο, κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει στον νυν τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος πλέον αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο στον άσπονδο εχθρό του, με τον οποίον είχαν μεγάλη κόντρα τα χρόνια που συνυπήρχαν στους ισπανικούς πάγκους, εκείνος στης Μπαρτσελόνα και ο «Special One» στης Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενδεικτικές ήταν οι αντιδράσεις του στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Μάντσεστερ, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Σε μια φάση που ο Στέρλινγκ έκανε μια μεγαλοπρεπή βουτιά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ξαπλώνοντας στο χορτάρι, ενώ μετά το τέλος του αγώνα είχε έναν… θερμό χαιρετισμό με τον προπονητή των Ουκρανών, τον Πορτογάλο (τυχαίο;), Πάουλο Φονσέκα.