Το 2012 βρίσκει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές για τη σύγχρονη ιστορία του πρόβλημα, την έλλειψη ρευστού. Η σταθερότητα και συνέπεια που πρόσφερε η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανήκει στο παρελθόν μετά την απόφαση του «Τζίγκερ» να αποχωρήσει, η πολλά υποσχόμενη πολυμετοχικότητα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και οι υπάρχοντες μέτοχοι αρνούνται να βάλουν χρήματα περιμένοντας λύση από έναν νέο επενδυτή.

Μετά το οριστικό (;) ναυάγιο με τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, οι «πράσινοι» ελπίζουν να βρουν λύση από… Σαουδική Αραβία μεριά. Οι νέοι ενδιαφερόμενοι, η ταυτότητα των οποίων φυλάσσεται μυστική, φαίνεται πως είναι έτοιμη να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και περιμένει την ψήφιση του νόμου που θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς να αποκτήσουν την ομάδα. Μέχρι τότε, το «τριφύλλι» καλείται να πορευτεί με τα υπάρχοντα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία και τα οποία αρκούν μέχρι (το πολύ) το τέλος Φεβρουαρίου. Οι επιστολές του Δημήτρη Γόντικα προς τους μετόχους με αίτημα την εισροή ρευστού δεν αναμένεται να έχουν αποτέλεσμα και όλες οι ελπίδες φαίνεται να στηρίζονται στους Άραβες.

Και η ομάδα… σαρώνει

Τη στιγμή που σε διοικητικό επίπεδο υπάρχει αβεβαιότητα, η σεζόν εξελίσσεται ίσως και ανέλπιστα καλά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετά την κρυάδα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του καλοκαιριού αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, παίρνουν τα κατάλληλα αποτελέσματα και δείχνουν ικανοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει αντιστρέψει πλήρως το κλίμα απέναντί του από κερκίδα και Τύπο. Ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, πέρα από τα προφανή οφέλη, είναι ικανή να αλλάξει τη μοίρα ολόκληρης της ΠΑΕ, αφού τα προβλεπόμενα έσοδα από την αυτόματη πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα λύσουν το πρόβλημα του συλλόγου.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από δέκα παίκτες μένουν ελεύθεροι τον ερχόμενο Ιούνιο και πολλοί εξ αυτών αποτελούν πολύτιμα στελέχη της ομάδας. Ο Σωτήρης Νίνης αποχωρεί και μάλιστα όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την Πάρμα και έλαβε εξώδικο από την ΠΑΕ, που δεν θα εισπράξει τίποτα πέρα από τα τροφεία (το πολύ 300.000 ευρώ) από την επικείμενη φυγή του τον Ιούνιο. Επίσης το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια των βασικότατων Σιμάο, Σπυρόπουλου, Κλέιτον, Καντέ και Σαριέγκι, αλλά και οι δανεισμοί του Κουίνσι από την Αλ Σαντ και του Ρούντολφ από τη Τζένοα. Επίσης τελειώνει η συμφωνία με τον Γιώργο Καραγκούνη, που έχει χάσει τη θέση του στην ομάδα και μοιάζει δύσκολο να παραμείνει.

Μελίσσης, Πετρόπουλος και Λεοντίου είναι στην πόρτα της εξόδου, οι δύο πρώτοι μάλιστα ίσως φύγουν και πριν τον Ιούνιο, ενώ ο Σεϊταρίδης παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη ενάμιση χρόνο δύσκολα θα παραμείνει. Σίγουρη είναι μόνο η παραμονή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που προ ημερών συμφώνησε για νέο συμβόλαιο. Για τους υπόλοιπους που κρίνονται απαραίτητοι για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν, η διοικητική/οικονομική αβεβαιότητα στην ΠΑΕ αποτελεί τροχοπέδη για να συμφωνήσουν.

Πηγή: sport-fm.gr