Όλοι μιλάνε για τον Σωτήρη Νίνη. Και να φαντασθείτε ότι ακόμα δεν έχει παίξει ένα γεμάτο αγώνα με την Εθνική. Τελευταίο κολακευτικό δημοσίευμα για το αστέρι του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που φιλοξένησε η Ισπανική εφημερίδα El Pais.

Εκεί μίλησε και ο Βίκτορ Μουνιόθ, ο άνθρωπος που έχρισε τον Σωτήρη Νίνη βασικό στην αντρική ομάδα σε μία ηλικία που ουδείς προπονητής στην Ελλάδα διανοείται να χρησιμοποιήσει ένα παίχτη. Ήταν μόλις 16 ετών κι όμως με το «καλημέρα» έβγαλε μάτια.

Ο Μουνιόθ μιλώντας για τον Νίνη είπε: «Είδα στο Νίνη κάποια πάρα πολύ καλά τεχνικά προσόντα και εξελίχθηκε σημαντικά μέσα από την δουλειά που έκανε. Στην Ελλάδα ήταν παράξενο για ένα παίκτη τόσο μικρό να παίξει στην πρώτη ομάδα, αλλά το άξιζε και έδειξε τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός του ανανέωσε το συμβόλαιο και του έβαλε ρήτρα 10 εκ. ευρώ για ευρωπαϊκή ομάδα και 17 για ελληνική. Έχει τα προσόντα: Καλή πάσα, διαβάζει καλά το παιχνίδι και είναι εξαιρετικά δημιουργικός. Μπορείς να τον βάλεις στα άκρα ή πίσω από τον επιθετικό».