Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην περιπέτεια της ομάδας του, μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε και την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη με το πούλμαν. Όπως χαρακτηριστικά είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας, αυτό το γεγονός αποτελεί… ανέκδοτο.

Αρχικά, όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου και τον επεισοδιακό πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ, ο Καταλανός τεχνικός είπε στον «Rac1»: «Όταν προηγηθήκαμε με +17, το κοινό αντέδρασε, πετώντας καπνογόνα και κροτίδες με στόχο εμάς. Έπρεπε να τρέξουμε…».

Ενώ για το μέλλον του στην ομάδα, σημείωσε: «Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο. Η πρόθεσή μου είναι να παραμείνω, αλλά πρέπει να μιλήσω με την ομάδα και να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε».

Για την ιστορία με το πούλμαν, τόνισε: «Η επιστροφή με το πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη ήταν μία δύσκολη κατάσταση ως προς τη διαχείρισή της. Ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε τις νίκες. Τώρα όμως αποτελεί ανέκδοτο».

Για την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα από την Μπαρτσελόνα, δήλωσε: «Δεν έχω εκπλαγεί από την αποχώρηση του Μπαρτζώκα. Ο κόσμος μας λειτουργεί έτσι».