Η απουσία της Μπάγερν Μονάχου από την κορυφή κράτησε μόνο μία αγωνιστική, αλλά η παραμονή της σε αυτή απειλείται. Για τη 16η αγωνιστική της Bundesliga, οι Βαυαροί δοκιμάζονται στη Στουτγκάρδη, όπου μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες πέντε επισκέψεις τους (πέρυσι με 5-3), ενώ έχουν δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο τραυματίας Σβαϊνστάιγκερ θα είναι και πάλι απών από την ομάδα του Γιουπ Χάινκες, αλλά επανέρχονται οι Ρόμπεν και Κρόος που προφυλάχθηκαν λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην έβδομη θέση, θα παραταχθούν χωρίς τους Μπουλαρούζ, Τσίγκλερ, Σέλοζι, Ντελπιέρ και Οντέλ.

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν με στόχο τη νίκη και… ελπίδα κάποιο στραβοπάτημα της Μπάγερν για να επιστρέψει στην κορυφή. Στα γνωστά προβλήματα των Σούμποτιτς, Μπέντερ και Λάιτνερ, προστέθηκε την Τρίτη και ο Κελ, που τραυματίστηκε στο πρόσωπο στο ματς με τη Μαρσέιγ.

Η Γκλάντμπαχ, που ισοβαθμεί με τους πρωταθλητές στο -1 από το ρετιρέ, αναμετράται με την επικίνδυνη Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Ο Μάρκο Ρόις παραμένει εκτός μάχης για την ομάδα του Λούσαν Φαβρ.

Η Σάλκε, που αθόρυβα βρίσκεται στο -3 από την κορυφή, έχει δύσκολη αποστολή στο Βερολίνο κόντρα στη Χέρτα, ενώ η Βέρντερ Βρέμης φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν θα συναντήσει τον Σωτήρη Κυργιάκο, καθώς ο τελευταίος είναι εκτός πλάνων του Φέλιξ Μάγκατ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/12

Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε (21:30)

Σάββατο 3/12 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ
Μάιντς-Αμβούργο
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ
Κολωνία-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Ανόβερο-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 4/12

Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν (16:30)
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/12

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία (21:30)

Σάββατο 3/12 (16:30)

Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 19:30

Κυριακή 4/12

Καϊζερσλάουτερν-Ανόβερο (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μάιντς (18:30)

Πηγή: sportfm.gr