O Όλοφ Μέλμπεργκ ανέλυσε τα δεδομένα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας μετά τη φιλική ήττα (1-0) της Σουηδίας στο «Γουέμπλεϊ» και υποστήριξε πως το γεγονός ότι κανείς δεν περιμένει από τα «τρία λιοντάρια» να φτάσουν στην κατάκτηση του Euro, ενδεχομένως να βοηθήσει την ομάδα του Καπέλο να αγωνιστεί χωρίς πίεση και να φτάσει στην επιτυχία!

Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού που πήρε χρόνο συμμετοχής στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο «Γουέμπλεϊ», μίλησε για την εντύπωση που αποκόμισε από τους Άγγλους και την ιδιαιτερότητα βάσει της οποίας θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν θετική πορεία το καλοκαίρι στα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας.

«Η Αγγλία μπορεί να γίνει μια από τις διεκδικήτριες του τροπαίου στο Euro 2012. Δείχνουν να γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά στην άμυνα που φαίνεται ότι είναι η δυνατή τους γραμμή. Δουλεύουν όλοι μαζί και η ομαδικότητα βγαίνει στο γήπεδο. Αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με την πίεση που ασκούν στον αντίπαλο και επιστρέψουν και ορισμένες από τις βασικές τους μονάδες, τότε μπορούν να εμφανιστούν πολύ δυνατοί» είπε ο Μέλμπεργκ και συνέχισε, αναφερόμενος στον παράγοντα που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τα «τρία λιοντάρια»:

«Δεν έχουν την πίεση και τις απαιτήσεις που είχαν άλλες χρονιές. Ο Τύπος και γενικότερα τα Μέσα θεωρούν ότι θα είναι χάσιμο χρόνου και αυτό μπορεί να βοηθήσει την Αγγλία να αγωνιστεί πιο ελεύθερα. Ίσως αυτό αποδειχθεί πολύ καλό για την ομάδα τους».

Πηγή: sport-fm.gr