Αν και το ντέρμπι δε θα αναδείξει τον πρωταθλητή, θα δώσει προβάδισμα τίτλου σε όποιον πάρει το τρίποντο της νίκης, σύμφωνα με τον Νίκο Σαργκάνη.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε ακόμα στους Στέφανο Καπίνο και Μπάλαζ Μέγκιερι και στην ευκαιρία που τους έχει δοθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Σύμφωνα με τον κ. Σαργκάνη το συγκεκριμένο ματς αν, και δεν θα κρίνει τον πρωταθλητή, θα δώσει όμως το προβάδισμα στον νικητή: «Ψυχολογικά και βαθμολογικά, όποιος κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης θα έχει και το προβάδισμα. Δεν είναι απαραίτητο, ότι θα πάρει και το πρωτάθλημα, αλλά θα έχει τον πρώτο λόγο.

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως μέσα από τέτοιου είδους παιχνίδια, αναδεικνύεται το ποδόσφαιρο κι αυτές οι δύο ομάδες μπορούν να το προσφέρουν. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Όσον αφορά για το που θα κριθεί το ντέρμπι:
«Εκείνος που έχει το πλεονέκτημα είναι ο Ολυμπιακός λόγω έδρας. Ωστόσο, όποιος σκοράρει πρώτος θα έχει τον πρώτο λόγο».

Ακόμα, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των «αιωνίων» μίλησε για τις αδυναμίες τόσο των «ερυθρολεύκων» όσο και των «πρασίνων»: «Αυτό που έχει παρατηρηθεί φέτος είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δέχονται εύκολα γκολ, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε η άμυνα θα παίξει ρόλο».

Αναφορικά με τα «όπλα» των Πειραιωτών και του «τριφυλλιού», υποστήριξε πως θα παίξουν ρόλο, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά: «Σίγουρα θα παίξουν ρόλο. Ο Ράφικ Τζεμπούρ με τον Κέβιν Μιραλάς, αλλά και ο Σεμπάστιαν Λέτο με τον Κατσουράνη είναι παίκτες-κλειδιά. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Για να φανούν όμως αυτοί οι παίκτες στο γήπεδο θα πρέπει να δεχθούν και τις κατάλληλες μπαλιές, όχι μόνο να σκοράρουν. Να παιχτεί σωστό ποδόσφαιρο».

Από τη στιγμή που έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στους Στέφανο Καπίνο και Μπάλαζ Μέγκιερι: «Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τερματοφύλακα. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες συγκυρίες. Έτσι, γίνονται τα πράγματα, όπως και γενικότερα στη ζωή. Κάπως έτσι έπαιξα κι εγώ. Τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται συχνά και πρέπει να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Πάντως, δύσκολα κάποια ομάδα, κυρίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αντικαθιστά τον βασικό τους γκολκίπερ».

Αν τελικά οι δύο νεαροί πορτιέρο παραμείνουν στην 11αδα, ο ίδιος πιστεύει: «Με καλές εμφανίσεις σίγουρα θα παραμείνουν στο βασικό σχήμα. Δεν θα τους αδικήσει κάποιος».

Για το αν ο ίδιος έχει ξεχωρίσει κάποια χαρακτηριστικά των δύο τερματοφυλάκων που του θυμίζουν τον δικό του τρόπο παιχνιδιού, απαντά: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο από τώρα και δεν μπορείς να κρίνεις, ύστερα από τόσο λίγα παιχνίδια. Κι αν τυχόν το κάνεις, το μόνο που θα τους δημιουργήσεις είναι περισσότερο άγχος. Και οι δύο είναι καλοί τερματοφύλακες κι αν αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους θα έχουν πολύ καλές παρουσίες».

Τέλος, αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες και τις ευκαιρίες που τους δίνονται από τις ελληνικές ομάδες: «Όλοι το φωνάζουν ότι τα ελληνόπουλα αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες. Και οι παίκτες που έρχονται από το εξωτερικό δεν είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Δεν είναι μόνο να βάλεις ένα νέο παιδί να παίξει, αλλά και να το στηρίξεις στη συνέχεια. Να έχει ίσες ευκαιρίες με τους ξένους. Με την οικονομική κρίση θα το δουν οι σύλλογοι και μόνο όφελος θα είναι. Αυτά τα παιδιά είναι κεφάλαιο και πρέπει να τα προσέξουν».

Πηγή: sday.gr