Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καθώς και άλλες επτά ΠΑΕ, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς της 8ης και της 9ης αγωνιστικής. Σε «τριφύλλι» και «δικέφαλο του Βορρά» έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια και απειλούνται με τιμωρία της έδρας τους.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όπου έλαβαν χώρα συγκρούσεις με την αστυνομία με μολότοφ και χρήση χημικών.

Ο Παναθηναϊκός κατηγορείται για τη συμπεριφορά των οπαδών του μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου επίσης υπήρξαν άγριες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Και στις δύο ομάδες, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ άσκησαν πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια», κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τιμωρηθούν με βαρύ πρόστιμο έως και με μία ή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 10/11/2011 και ώρα 12:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 8η και 9η αγωνιστική:

8η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Άρης.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Πανιώνιος.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΟΦΗ.

Δ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς επίσης και της υπ’ αριθ. πρωτ. 35134/2011 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

9η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Άρης, Δ. Τσακίρης (φροντιστής): Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά του κ. Δ. Τσακίρη στον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Β) ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης: Διότι: «Μετά το 70΄λεπτό του αγώνα βρέθηκαν δύο μπάλες εντός του αγωνιστικού χώρου που πέταξαν τα ball boys της εγκαλουμένης με σκοπό την καθυστέρηση του αγώνα. Το ανωτέρω περιστατικό επαναλήφθηκε τέσσερις φορές» στον αγώνα ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και της υπ’ αριθ. πρωτ. 36117/2011 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κ. Ιωσηφίδης (εκπρόσωπος): Για τη συμπεριφορά του κ. Κ. Ιωσηφίδη στον αγώνα ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ”.

*Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE- FOOTBALL LEAGUE 2 κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 10/11/2011 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις που έλαβαν χώρα στα ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών:

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ (παιχνίδι με ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 6-11-2011).

Β) ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και τον Β. ΤΣΟΥΜΑ (εκπρόσωπος) (παιχνίδι με ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, 28-10-2011).

Γ) ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και τον Γ. ΤΟΛΛΙΑ (εκπρόσωπος) (παιχνίδι με ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, 30-10-2011).

Δ) ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ και τον Τ. ΚΑΒΑΚΑ (προπονητής) (παιχνίδι με ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, 30-10-2011).

Πηγή: sportfm.gr