Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ή χωρίς τον Αντρέι Κιριλένκο στο ρόστερ έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας ο Ηλίας Ζούρος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών, μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για όλους και για όλα, ενώ έκανε ειδική μνεία και στις ικανότητες των Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού. Παράλληλα, δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στα αίτια του «διαζυγίου» του με την Ζαλγκίρις και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί μελλοντικά σε ομάδα της Ρωσίας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ηλία Ζούρου:

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

«Θέλω μερικές μέρες ξεκούρασης για να απολαύσω λίγο τις διακοπές μου στην Ελλάδα. Τον επόμενο μήνα θα ταξιδέψω στις ΗΠΑ για να δω κάποιους NBAers, θα δω παιχνίδια επίδειξης και θα έχω συναντήσεις με συνάδελφους προπονητές».

Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να εργαστείτε σε κάποια ρωσική ομάδα;

«Το πρωτάθλημα σας είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα ήμουν περίεργος να το δοκιμάσω και πράγματι με ενδιαφέρει. Και οι ομάδες αλλά και η εθνική ομάδα, η οποία είναι πάντα ευχάριστο να την παρακολουθείς».

Περιμένατε την απόλυσή σας από την Ζαλγκίρις;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, όμως είμαι χαρούμενος που δούλεψα για αυτήν την σπουδαία ομάδα και όλα εξελίχθηκαν καλά. Η σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη, κερδίσαμε τρεις τίτλους και είχα μια πολύ καλή σχέση με τους παίκτες, την διοίκηση και τους οπαδούς. Δεν ξέρω γιατί πάρθηκε η απόφαση της απομάκρυνσης μου. Στην ομάδα δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι διεθνείς μόλις είχαν γυρίσει και οι Αμερικάνοι δεν είχαν εγκλιματιστεί. Απλά χρειαζόμασταν το χρόνο μας».

Αληθεύει πως ο κ. Ρομανόφ (σ.σ. ιδιοκτήτης Ζαλγκίρις) «ανακατεύεται» στην δουλειά του προπονητή;

«Δεν θα ήθελα να κριτικάρω τον πρώην εργοδότη μου. Είχαμε πολύ καλή σχέση και κρατάω τις καλές στιγμές. Φυσικά υπήρχαν και δύσκολες στιγμές αλλά αυτές υπάρχουν παντού».

Ποια ομάδα σας έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής;

«Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δυνατή, σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Αν δεν αλλάξει η δομή της μέχρι το τέλος της σεζόν, η ΤΣΣΚΑ θα είναι 100% μέσα στους κύριους διεκδικητές της Ευρωλίγκας. Πολύ καλή είναι και η Μπαρτσελόνα καθώς και ο Παναθηναϊκός».

Θα θεωρείται φαβορί την ΤΣΣΚΑ ακόμα και αν επιστρέψει στο ΝΒΑ ο Κιριλένκο;

«Ο Κιριλένκο είναι η κυρίαρχη προσωπικότητα στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να τα κάνει όλα. Ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Φυσικά και αν φύγει θα είναι μεγάλη απώλεια αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο στο ΝΒΑ αλλά είναι ελεύθερος. Οπότε για να φύγει θα πρέπει να έρθει κάποια πρόταση και να την αποδεχθεί. Επιπλέον δεν είναι ξεκάθαρο αν θα γίνει η σεζόν στο ΝΒΑ. Όπως και να έχει, η ΤΣΣΚΑ παραμένει πολύ ισχυρή και χωρίς τον Κιριλένκο».

Πηγή: sportfm.gr