Στην γαλήνη και την αυτοπεποίθηση τα οποία… «Βασιλεύουν μέσα στην ομάδα», αποδίδει ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ την αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού.

Ο Γάλλος αμυντικός θεωρεί «Διευθυντή ορχήστρας που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του» τον Φερέιρα, αφού ο Πορτογάλος προπονητής ήταν αυτός που ένωσε την ομάδα και πιστεύει πως εάν οι «πράσινοι» αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ με ταπεινοφροσύνη, θα πάρουν το τρίποντο και η ομάδα «θα ακολουθήσει την λάμψη του ήλιου».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στην τηλεόραση της Nova.

-Που οφείλεται αυτή η αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού;

«Στην αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με τη γαλήνη. Και τα δύο βασιλεύουν μέσα στην ομάδα, άρα η ποιότητα μας, φέρνει τα καλά αποτελέσματα. Αναμφισβήτητα, είμαστε μέρος και μέλος αυτής της γαλήνης, αφού είχαμε δύσκολη χρονιά πέρυσι και δύσκολη αρχή φέτος. Μετά τους αποκλεισμούς από την Ευρώπη, είχαμε φτάσει στο ναδίρ. Και είπαμε πως πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί, να γίνουμε ομάδα. Μαζί να κερδίζουμε και μαζί να χάνουμε».

-Γνωρίζεις πολύ καλά την ατμόσφαιρα σε ένα ντέρμπι. Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας ενόψει του αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ;

«Επειδή παίζουμε καλά, θα έλεγα πως πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Εάν είμαστε ταπεινοί, τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν στη διάρκεια του χρόνου. Θέλουμε να κερδίσουμε το ντέρμπι όμως έχουμε ένα δρόμο, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε ως το τέλος. Όλοι μαζί. Είτε παίζουμε με μια ομάδα που θεωρείται υποδεέστερη, είτε παίζουμε με μια ομάδα που μπορεί να είναι ισοδύναμη μας ή καλύτερη. Θα ήταν λάθος να βάζαμε πολύ ενθουσιασμό στο ντέρμπι και να χάσουμε τις αρχές, τις οποίες έχουμε αυτή τη στιγμή».

-Έχεις διαμορφώσει εικόνα για την ΑΕΚ;

«Την είδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι καλή ομάδα και μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι. Είναι ντέρμπι και επειδή αποδίδουμε καλά, αυτό αποτελεί κίνητρο για τους αντιπάλους μας».

-Ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι που προανέφερες, θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Στον Παναθηναϊκό, παίζεις για να είσαι πρωταθλητής. Ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Και στα καλά και στα άσχημα… Ξέρω πως μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάποιες στιγμές πιο δύσκολες. Τότε, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και με αυτή τη φιλοσοφία, θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να ενώσει αυτή την ομάδα;

«Απολύτως. Βέβαια η αγωνιστική σεζόν ακόμα δεν έχει τελειώσει. Όταν είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, υπήρχε έντονη κριτική προς τον κ. Φερέιρα, όμως θα έλεγα ότι ο κ. Φερέιρα είναι ο διευθυντής ορχήστρας. Αυτός χτίζει, διευθύνει και κατευθύνει την ομάδα. Και οι παίκτες παίζουν το ρόλο τους, αλλά ο προπονητής είναι εκείνος που ξέρει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του και τι να κάνει ώστε να μας καθοδηγεί».

-Σε προσωπικό επίπεδο, η πρώτη σου σεζόν στον Παναθηναϊκό ήταν θετική, όμως εφέτος μοιάζεις αγωνιστικά αναγεννημένος. Τι έχει αλλάξει;

«Είναι ανθρώπινο αυτό. Κάθε άνθρωπος όταν αισθάνεται κάπου όμορφα και καλά, δίνει το παν. Και για μένα έτσι είναι τα πράγματα. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά σε αυτή την ομάδα, αισθάνομαι πολύ όμορφα σε αυτή την πόλη, αισθάνομαι υπέροχα σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα, αν και τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κάποια προβλήματα. Όμως αυτή η χαρά του να βρίσκομαι εδώ, μου δίνει το έναυσμα να πετύχω καλά αποτελέσματα. Σε αυτόν τον δρόμο βοηθούν και οι οπαδοί μας που πρέπει να ξέρουν, πως όταν τους έχουμε δίπλα μας, όλα θα πάνε καλά. Δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας, είμαι πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός θα ακολουθήσει την ίδια λάμψη του ήλιου».

Πηγή: sport-fm.gr