Δύο επιβλητικές νίκες μετρά στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Κώστας Καϊμακόγλου θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να εμφανιστεί πολύ καλύτερη στη συνέχεια.

«Η ομάδα άλλαξε, έφυγαν πολύ σημαντικοί παίκτες, αλλά ήρθαν άλλοι πολύ καλοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν είμαστε ακόμη απόλυτα έτοιμοι. Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Σήμερα ήταν πολύ πιο εύκολο το ματς από ό,τι εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στη Μάλαγα. Νομίζω πως έχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι στο χέρι μας να βρεθούμε στο γήπεδο, να βρούμε τα σχήματα που ταιριάζουν και να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι», δήλωσε μετά τη νίκη επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ.

«Η κύρια δουλειά έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Ακολουθήσαμε τις εντολές του προπονητή, περιορίσαμε τους δημιουργούς και σκόραρε των αντιπάλων με αποτέλεσμα να πάρουμε μία σημαντική διαφορά. Παράλληλα η πιεστική μας άμυνα οδήγησε σε πολλά κλεψίματα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό», πρόσθεσε ο διεθνής φόργουορντ.

Όσο για τις διαφορές με την περσινή ομάδα, είπε: «Πάνω-κάτω στην άμυνα είμαστε στα ίδια επίπεδα. Σίγουρα δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που θέλουμε, αλλά είναι θέμα χρόνου να μάθουν και οι καινούριοι παίκτες τα συστήματα. Στην επίθεση έχουμε διατηρήσει το παιχνίδι μας στο πικ-εν-ρολ και στο λόου ποστ».

Για την επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Κώστας Καϊμακόγλου είπε: «Είναι κάτι πολύ ωραίο να παίζεις μαζί με τον Σάρας. Εγώ το ευχαριστιέμαι. Είναι ένας δεύτερος ηγέτης δίπλα από τον Διαμαντίδη. Μπορεί να μη σε βλέπει καν και να σου δίνει πάσα για να είσαι μόνος σου με το καλάθι. Επίσης στα κρίσιμα σημεία μπορεί να αναλάβει την ευθύνη».

Ο ίδιος φέτος αγωνίζεται κατά κόρον στη θέση «3», παρότι ξεκίνησε την καριέρα του ως σέντερ κι έγινε γνωστός ως πάουερ φόργουορντ. «Δεν νομίζω να φτάσω στα γκαρντ (γέλια). Απλώς το μπάσκετ εξελίσσεσαι και θέλω κι εγώ να εξελίσσομαι. Οι θέσεις δεν παίζουν τόσο ρόλο, όσο τα χαρακτηριστικά κάποιου παίκτη και τι μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου και δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω. Όταν δουλεύεις και έχεις μεγάλη επιμονή, θα δικαιωθείς», δήλωσε.

Πηγή: sportfm.gr