Για όλους και για όλα μίλησε στην τηλεόραση της Nova ο Σίλβα Κλέιτον. Ο μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και για τον προπονητή του, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Παράλληλα ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε και στην διαφοροποίηση του συστήματος των «πράσινων» μετά την φυγή του Σισέ, ενώ σχολίασε και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Κλέιτον Σίλβα είπε

«Πέρασαν 3 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό και δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου. Εγώ αυτό που κάνω είναι να δουλεύω πολύ ώστε να βελτιώνομαι συνέχεια.»

Για το Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Ο Φερέιρα με έχει βοηθήσει πολύ και κυρίως ψυχολογικά. Μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή ειδικά όταν έχεις πολύ καιρό να παίξεις παιχνίδια»

Για τις δικές του καλές εμφανίσεις:

«Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις ένα καλό παιχνίδι το δύσκολο είναι να συνεχίσεις σε αυτό το ρυθμό. Το κλίμα είναι καλό στην ομάδα και αυτό με βοηθάει να παίζω καλά.»

Για τη στήριξη του Φερέιρα από τη διοίκηση:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η διοίκηση στήριξε τον προπονητή μετά τους αποκλεισμούς από την Ευρώπη. Η διοίκηση έχει στηρίξει την ομάδα, έχει στηρίξει τον προπονητή και ο προπονητής στηρίζει τους παίκτες και αυτό βοηθάει ώστε να πηγαίνει η ομάδα καλά».

Για την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού από τότε που έφυγε ο Σισέ:

«Όταν δουλεύεις για έναν ποδοσφαιριστή δεν μπορείς να βγάλεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Τώρα η ομάδα παίζει πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο, όχι όπως πέρσι που ψάχναμε το Σισέ και είναι και πιο δύσκολο για τον αντίπαλο.
Το μυστικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να μπορείς να τρέχεις πολύ και να μαρκάρουν όλοι ακόμα και ο επιθετικός από ψηλά ώστε να μην μπορεί να κυκλοφορεί ο αντίπαλος την μπάλα Πρέπει να τρέξεις πολύ μέσα στο γήπεδο.
Όταν είσαι επιθετικογενης είναι λίγο δύσκολο να μαρκάρει αλλά τουλάχιστον μπορείς να εμποδίζεις και να παρενοχλείς τους αντιπάλους σου».

Για τη δύσκολη συνέχεια:

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Πιστεύω ότι για τον ποδοσφαιριστή το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία του. Αν είσαι καλά σε αυτόν τον τομέα τότε πας καλά στο γήπεδο».

Για το μεγάλο διάστημα χωρίς ματς που είχε ο Παναθηναϊκός:

«Είναι δύσκολο να είσαι μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παιχνίδια. Για τον ποδοσφαιριστή είναι καλύτερα να παίζει συνέχεια. Ευτυχώς στη διακοπή δουλέψαμε καλά και δεν μας επηρέασε».

Για τη μάχη του τίτλου:

«Εγώ πιστεύω στην ομάδα και νομίζω ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον τίτλο στα ίσια με τον Ολυμπιακό. Το πνεύμα του νικητή είναι το σημαντικότερο που πρέπει να έχει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να παίζει»

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα τον σεβόμαστε αλλά κοιτάμε τη δουλεία μας και την ομάδα μας και όχι τι κάνει ο αντίπαλος μας».

Για την πιο όμορφη και πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του:

«Η πιο όμορφη στιγμή στην καριέρα μου είναι όταν κατέκτησα το κύπελλο με την Λάρισα. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα της δυναμικής της Λάρισας να κάνει μια τέτοια επιτυχία. Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν όταν έμεινα 8 μήνες χωρίς παιχνίδια στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ άσχημη κατάσταση και σκέφτηκα πολύ ακόμα και να φύγω».

Πηγή: sport-fm.gr