Γραπτή κλήση της UEFA έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ για όσα έγιναν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Κροατία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2012.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κάλεσε σε απολογία τις δύο χώρες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον μεταξύ τους αγώνα στο φαληρικό γήπεδο και η ελληνική πλευρά είναι πιθανό να τιμωρηθεί με «καμπάνα» που δεν τήρησε τους κανόνες ασφαλείας της αναμέτρησης.

Πάντως, η έκθεση του παρατηρητή είναι ακόμα πιο επιβαρυντική για τους Κροάτες σε σύγκριση με την Ελλάδα. Όσον αφορά πότε η Ελλάδα θα εκτίσει την οποία ποινή της επιβληθεί, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως αυτό θα συμβεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Άλλωστε, υπάρχει δεδικασμένο όταν η Τουρκία είχε τιμωρηθεί για τα επεισόδια που είχαν κάνει οι φίλαθλοί της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 και η ομάδα εξέτισε την ποινή της στην αμέσως επόμενη διοργάνωση που ήταν η προκριματική φάση του Euro 2008. Παρόλα αυτά, η ΕΠΟ αναμένεται να απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για να είναι απόλυτα σίγουρη και να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Οι δύο πλευρές έχουν διορία να υποβάλουν υπομνήματα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 17 Νοεμβρίου στη Νιόν.

Πηγή: sportfm.gr