Σίγουρος για την καθιέρωση του νεαρού γκολκίπερ Μάρκου Βελλίδη στον Άρη και για τη μελλοντική κλήση του στην εθνική ομάδα εμφανίστηκε ο Νίκος Σαργκάνης, αν ο νεαρός συνεχίσει να δουλεύει.

Το «φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε πως πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με τον τραυματισμό του Σηφάκη, για τον οποίο ανέφερε:

«Του εύχομαι καλή ανάρρωση. Πραγματικά τον χρειαζόμαστε όλοι. Στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους που τον άφησαν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για τον Μάρκο Βελλίδη: «Τον γνώρισα στις μικρές εθνικές ομάδες. Τότε, μας είχε πει πως ήρθε από την Καστοριά για να παίξει μπάλα, και όχι για να κάνει τον τουρίστα. Είχα ακούσει καλά λόγια από τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον καλέσαμε. Είναι εγωιστής στη δουλειά του, δουλεύει πολύ και νομίζω πως είναι μεγάλη ευκαιρία για αυτόν δεδομένης της παρουσίας του Γιάννη Πλαβούκου στον Άρη, να δουλέψει σωστά και να δείξει αυτό που μπορεί να κάνει.

Επίσης στις μικρότερες εθνικές είχα καλέσει και τον Μιχάλη Σηφάκη, έδειχνε πως είχε όλα τα εφόδια για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμένουμε μια ευκαιρία. Με την ατυχία του τραυματισμού του Μιχάλη, δόθηκε στον Μάρκο η ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του Άρη και να φιλοδοξεί να καθιερωθεί και μπει κάποια στιγμή στην εθνική ομάδα.

Πρώτα πρέπει να “χτυπήσει” την πόρτα του Άρη και να καθιερωθεί στην ομάδα και στη συνέχεια να “χτυπήσει” την πόρτα της εθνικής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τερματοφύλακες και πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε ελληνόπουλα. Πρέπει να συνεχίσει με τους ίδια καλή απόδοση και να μην ανησυχεί, κάποια στιγμή θα μπει και στην εθνική. Είναι αλήθεια πως το ύψος παίζει ρόλο. Δεν θα πούμε ότι είναι από τα πρώτα κορμιά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα. Με τη δουλειά μπορεί να αναπληρώσει τους πόντους που του λείπουν. Διότι μιλούμε για πόντους και όχι για μέτρα. Έχει διαφορά το 1,87 με το 1,84».

Για την παρουσία του κ. Πλαβούκου στο τεχνικό τιμ του Άρη: «Τον Γιάννη τον γνώρισα σε ένα σεμινάριο για τερματοφύλακες που διοργάνωσε η ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα. Είχα ακούσει για τη δουλειά του αλλά δεν τον ήξερα σαν άνθρωπο. Ο συνδυασμός της δουλειάς και του χαρακτήρα του μπορούν να προσφέρουν πολλά σε όποια ομάδα βρεθεί».

Για τον Μιχάλη Σηφάκη: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους που τον αφήσανε. Θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον Μιχάλη. Πραγματικά τον χρειαζόμαστε όλοι».

Για τον Έλντιν Γιακούποβιτς: «Είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας. Θα μπορέσει να βοηθήσει. Όταν έχεις έναν τερματοφύλακα δεν έχεις κανένα. Όταν έχεις δύο, τότε έχεις έναν».

Για την υλοποίηση σχολής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ελλάδα: «Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει. Ο κ. Μπατάκης κάνει μια προσπάθεια πάνω σε αυτό, εάν τυχόν νομιμοποιηθεί αυτή από την ΟΥΕΦΑ και γίνει εφικτό το να παίρνει κάποιος μέσα από τη σχολή δίπλωμα εκπαίδευσης τερματοφυλάκων τότε θα υλοποιηθούν όσα σκεπτόμαστε. Πριν από ένα μήνα περίπου πήγαμε σε ένα διεθνές σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ. Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο πρώτα για τα παιδιά και μετά για τους επαγγελματίες. Έχουμε φύγει κατά πολύ από τον ρεαλιστικό τρόπο προπόνησης, δηλαδή από το φυσικό περιβάλλον στο οποίο πρέπει να προπονούνται οι τερματοφύλακες. Πλέον χρησιμοποιούν διάφορα ειδικά όργανα και έχουν φύγει από το τέρμα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει σε γονείς και μικρά παιδιά: «Πρέπει να δίνεται χρόνος στα παιδιά, μέσα στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθούν καθημερινά, και για άθληση. Τα κομπιούτερ και η τεχνολογία έχουν καθηλώσει τα παιδιά. Πρέπει οι γονείς να τα ωθήσουν και πάλι στην σύγχρονη αλάνα, το λεγόμενο πλαστικό γήπεδο και τις ακαδημίες άθλησης».

Πηγή: sportfm.gr