Χαρακτήρα πρωταθλητή έδειξε ο Ολυμπιακός στη νίκη (2-1) επί του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες έδωσαν απαντήσεις σε όσους πίστευαν πως φέτος αμφισβητείται η κυριαρχία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίρνοντας το «τρίποντο» στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και να κάνουν το «τρία στα τρία».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Αγγλία κόντρα στην Άρσεναλ και αν ήταν ένα «κλικ» πιο προσεκτικοί στο χθεσινό παιχνίδι, ιδιαίτερα στην τελική πάσα, τότε το σκορ θα μπορούν να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στον Ολυμπιακό έχουν παράπονα για τη διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη, εστιάζοντας την κριτική τους σε δύο φάσεις οφσάιντ που σταμάτησε τους «ερυθρόλευκους» και σε ένα που άφησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, είχαν να λένε για το γεγονός πως το ματς διακόπηκε πολλές φορές για υβριστικά συνθήματα (σ.σ.: γράφτηκε και στο φύλλο αγώνος όπως και ότι έγινε χρήση λέιζερ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που διατηρεί το απόλυτο των βαθμών. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας νικήσει και τα τρία ματς που έχουν δώσει, ενώ έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα από κάποιες ομάδες. Παράλληλα αισιοδοξούν ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα λειτουργήσει υπέρ τους, κυρίως για την καλύτερη προσαρμογή/ενσωμάτωση των παικτών που αποκτήθηκαν τελευταίοι. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι Μόνχε-Ζαραδούκας.

Ενοχλήσεις ο Ιμπαγάσα

Πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί προσαγωγό αποκόμισε από τη χθεσινή αναμέτρηση ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός αισθανόταν ενοχλήσεις και αύριο θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του. Πάντως, ο ίδιος πιστεύει ότι από την Τετάρτη θα γνωρίζει καλύτερα για την κατάσταση του τραυματισμού του.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Φραν Γέστε, αφού θα συναντηθούν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκεί θα διευκρινιστεί αν πέραν της αναχώρησής του για το Μπιλμπάο ήταν ενήμερος για το ότι θα έκανε επέμβαση. Αν δεν τον καλύψει ούτε ο Ισπανός τεχνικός, τότε περιμένει βαριά καμπάνα τον 32χρονο παίκτη που υποβλήθηκε σε εγχείρηση χωρίς να ζητήσει άδεια.

Το αρνητικό σερί

Σε ακόμη ένα παιχνίδι παραβιάστηκε η εστία του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες (και συγκεκριμένα ο Κοστάντσο) δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα, αφού το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ο πέμπτος επίσημος αγώνας που δέχθηκαν γκολ (Σούπερ Λίγκα και Champions League).

Ημερομηνία Ομάδες (Αποτέλεσμα, διοργάνωση)

13/09/11 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (0-1, Champions League)
18/09/11 Ολυμπιακός-Ξάνθη (2-1, Σούπερ Λίγκα)
24/09/11 Εργοτέλης-Ολυμπιακός (2-3, Σούπερ Λίγκα)
28/09/11 Άρσεναλ-Ολυμπιακός (2-1, Champions League)
02/10/11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-1, Σούπερ Λίγκα)

Πηγή: sport-fm.gr