Την πρώτη του νίκη στον πρώτο όμιλο του Europa League θα κυνηγήσει (18:00, ΑΝΤ-1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Ρούμπιν Καζάν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Οι Ρώσοι υποδέχονται… υποψιασμένοι τον «Δικέφαλο του Βορρά», οι παίκτες του οποίου καλούνται να πιάσουν σπουδαία απόδοση για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο «Centralni».

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν παίξει πριν από έναν χρόνο επί ρωσικού εδάφους απέναντι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Τύπος της χώρας είχε κάνει πολλές αναφορές στο άδικο 1-1 στο «Λουζνίκι». Επίσης, η Ρούμπιν είχε στείλει σκάουτερ στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ και έχει πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Λάζλο Μπόλονι αναμένεται να παρατάξει διαφορετικούς τους Θεσσαλονικείς απέναντι στους Ρώσους. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Έτο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Αρίας και ο Φωτάκης, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια και τον Γεωργιάδη. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Λαζάρ, Μαλεζάς, Ρομπέρ, Τσουκαλάς και Παπάζογλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουμάνος τεχνικός προτίμησε να ξεκουράσει δύο από τα «όπλα» του, τους Πάμπλο Γκαρσία και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αφού ακολουθεί η αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Έτσι θα παίξει η Ρούμπιν

Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Κούρμπαν Μπερντέγεφ αν θα αγωνιστεί ο Καλεσίν στο αποψινό παιχνίδι, ενώ εκτός αποστολής έμειναν ο Ομπάφεμι Μάρτινς και ο Κάρλος Εντουάρντο. Ωστόσο, η ρωσική ομάδα διαθέτει αρκετές λύσεις και μπορεί να κάνει τη «ζημιά» στον ΠΑΟΚ.

Οι Ρώσοι αναμένεται να παραχθούν με σχήμα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Ριζίκοφ, τετράδα στην άμυνα τους Μποτσέτι, Κούζμιν, Ανσάλντι και Νάβας, αμυντικά χαφ τους Νομπόα και Νάτσο, τριάδα μπροστά τους Καραντενίζ (δεξιά), Βαλντέζ (κέντρο), Κασάεφ (αριστερά) και προωθημένο τον Ντιαντιούν.

Βαθμολογία (1ος όμιλος)

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά γκολ)

1. Ρούμπιν 3 (3-0)
2. Τότεναμ 1 (0-0)
3. ΠΑΟΚ 1 (0-0)
4. Σάμροκ 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς
Τότεναμ-Ρούμπιν Καζάν

Πηγή: sport-fm.gr