Τα χαφ της Άρσεναλ θέλει να μπλοκάρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο αυριανό παιχνίδι στο Λονδίνο και για το λόγο αυτόν ετοιμάζεται να παρατάξει ενισχυμένο κέντρο.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί ότι στα χαφ θα κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό η αναμέτρηση και φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει τους Μακούν και Ορμπάιθ, ώστε να μην αφήσει τους «κανονιέρηδες» να πιάσουν ρυθμό και συνεπώς να αποφύγει την… κατηφόρα. Στις 09:00 αναχωρεί η αποστολή για Αγγλία.

Οι οδηγίες του προπονητή του Ολυμπιακού στις τελευταίες προπονήσεις επικεντρώνονταν στους ποδοσφαιριστές της μεσαίας του γραμμής, από τους οποίους ζήταγε συνεχές τρέξιμο και κάλυψη χώρων. Βέβαια, ο Ισπανός δεν αδιαφορεί για τα άκρα, όπου οι Λονδρέζοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και γι’ αυτό στόχος του είναι να «γεμίσει» τη μεσαία γραμμή. Το 4-3-3 είναι το πιο πιθανό σύστημα που θα παρατάξει, χωρίς να αποκλείεται πάντως το 4-4-1-1, με τον Ζαν Μακούν να προορίζεται για βασικός.

Ο Κοστάντσο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Τοροσίδη. Οι τρεις του κέντρου θα είναι οι Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα, εκτός αν δεν παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος ο Αργεντινός επειδή είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και τη θέση του πάρει ο Μοντέστο. Ο Μιραλάς θα παίξει στην κορυφή, για να ταλαιπωρήσει την αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητά του στην κόντρα, με τους Αμπντούν και Χολέμπας να προορίζονται για τα άκρα. Ως εναλλακτική λύση είναι να παίξει ο Τζεμπούρ στην κορυφή και να πάει ο Βέλγος αριστερά, αλλά το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί η πρώτη επιλογή.

Η αποστολή αναμένεται να αναχωρήσει για Αγγλία στις 09:00 το πρωί και θα τη συνοδεύσουν τέσσερα άτομα από τη διοίκηση, τα οποία είναι οι Γιάννης Βρέντζος, Γιάννης Μώραλης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ήδη στο Λονδίνο και είναι πιθανό να περάσει από το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η ομάδα, για να τα πει με Βαλβέρδε και παίκτες.

Πηγή: sportfm.gr